Amicitia wint ruim van De Waterpoort

Na de nuttige en belangrijke overwinning vorige week tegen de titelkandidaat kwam afgelopen zaterdag rode lantaarndrager De Waterpoort uit Sneek op bezoek in Vriezenveen. De Friezen verloren tot nu toe alle wedstrijden en hun doelsaldo is zwaar negatief.

Voor Amicitia staat alles in het teken van punten en doelpunten vergaren in de komende weken. In de verwachting dat andere clubs ergens punten gaan verspelen. Maar dan moet het wel zelf de focus blijven richten op het winnen van wedstrijden.

De Vriezenveense formatie begon voortvarend, na vijf minuten stond de teller al op 4-1 en even later op 6-2 en 7-3. Daarna kwam de luie zetel voorbij en verzuimde Amicitia verder afstand te nemen. Het gaf daarmee ruimte aan De Waterpoort om na twintig minuten spelen langszij te komen (7-7). Een streep door de rekening voor Amicitia, het kon opnieuw beginnen. Alsof iedereen wakker geschud leek, vielen de doelpunten ineens wel en binnen tien minuten werd een 14-7 voorsprong genoteerd.

Na rust was het zo goed als eenrichting verkeer naar de korf van De Waterpoort. Toch maakte Amicitia het zichzelf onnodig moeilijk. Het creëerde legio kansen, maar ze ook afmaken is een kunst. En de Friezen scoorden af en toe toch nog een doelpunt mee. Desondanks liep Amicitia verder uit via tussenstanden van 18-8, 21-10 naar 23-12. De laatste treffer van de wedstrijd kwam van uitblinker David Sluijer. Eindstand 25-13. Of dit uiteindelijk voldoende is in de strijd om hogerop te komen, zal later moeten blijken.

Komende zaterdag speelt Amicitia de uitwedstrijd bij De Parabool in Groningen. De wedstrijd begint om 15.30 uur. In de weken daarna staan nog twee thuiswedstrijden op het programma tegen achtereenvolgens De Walden en Noviomagum.