HC Twente MB1 wint verdiend van Cartouche

Afgelopen zaterdag speelde MB1 van HC Twente de 5e wedstrijd van deze competitie tegen Cartouche MB1 (Leidschendam). Het was een thuiswedstrijd waarbij al snel te zien was dat MB1 zich herpakt had. Er werd met zelfvertrouwen gespeeld en vanaf het begin meer druk gezet op de tegenstander. Het eerste kwart waren er zelfs bovenmatig veel kansen voor Twente waarbij het eerste verlossende doelpunt kwam van Noa Willemsen.

Er waren nog meer kansen voor Twente welke helaas net niet eindigden in een doelpunt. Voor rust sleepte Twente er nog een strafcorner uit welke door mooi samen spel resulteerde in de 2:0, wederom door Noa uiteindelijk afgemaakt met een schot op doel.

Na de rust ontstond er een mooie scoringskans waarbij Emma Mulder een goede voorzet wist te geven aan Sophie Olde Veldhuis en de 3:0 wist te maken. Het derde kwart verliep iets rommeliger waarbij te zien was dat Cartouche wat meer op de helft van Twente kwam, maar de verdediging wist goed stand te houden. Opkomende spelers van Cartouche werden tijdig onderschept en kregen geen scoringskansen.

Twente werd daarna weer gevaarlijker. Nadat de bal door velen was geraakt in de cirkel van Cartouche wist Emma Mulder uiteindelijk de 4:0 te maken. Hierna wist Cartouche er toch nog een strafcorner te halen waaruit het 4:1 werd. Twente bleef echter duidelijk de bovenliggende partij en maakte de wedstrijd af met nog een laatste doelpunt. Na een mooie voorzet van Emma wist Megan Winterink de 5:1 te maken.

Hiermee staat MB1 van Twente op dit moment op de 3e plek in de landelijke topklasse competitie en heeft bovendien 1 wedstrijd minder gespeeld, dan de huidige nummers 1 en 2 in de poule.