Sportlust Vroomshoop verliest van Rood Zwart en is nu voorlaatste

Uit de eerste vier competitiewedstrijden wist Sportlust Vroomshoop slechts 2 punten te behalen. Evenveel als de tegenstander van afgelopen zondag, Rood Zwart uit Delden. Ten opzichte van vorige week kon trainer Job Lamberink weer beschikken over de van blessures herstelde Stefhan de Vries, Tsjeard Brinksma, Toon van Dam en Thomas Spoor. Wel ontbrak Tim Spoor nog door een blessure. Hetzelfde gold voor de nog altijd langdurig geblesseerde Simon Spoor. Het werd uiteindelijk een teleurstellende wedstrijd die wederom leidde tot een nederlaag.

De openingsfase was voor Sportlust dat het spel mocht maken en ook het betere van het spel had. Dit resulteerde na ruim 10 minuten in een grote kans voor Sem Kosse, die een op een met de doelman helaas het net niet wist te vinden. Daarnaast kreeg ook Dinand Hankamp (foto) een goede kopkans na een prima voorzet van Toon van Dam, helaas belandde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Daarna brak er een rommelige fase aan waarin beide ploegen de bal niet goed in de ploeg wisten te houden en waarin beide ploegen nog één keer gevaarlijk werden. Allereerst kreeg de spits van Rood Zwart een goede mogelijkheid, daarna was het de beurt aan Dennis Jozic. Na een goede dieptepass van achteruit wist hij de uitkomende doelman helaas niet te passeren waardoor er gerust werd met de brilstand.

De 2e helft begon vervelend voor Sportlust. Na een aanval over de rechterkant van de uitploeg belandde een voorzet bij de spits van Rood Zwart, die nadat hij de bal naast schoot hard in botsing kwam met Sportlust doelman Frank Dubbink. Frank moest het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Daan Spoor. Na een kwartier spelen in de 2e helft was het wel raak voor de bezoekers. Na wederom een aanval over de rechterkant werd de spits na een goede voorzet bereikt en hij kopte de 0-1 binnen. Kort hierna kreeg Dennis Jozic een mogelijkheid om de gelijkmaker te maken maar hij zag zijn inzet de goal missen.

Nadat Sportlust een kwartier voor tijd slordig balverlies leed, matig ingreep op het middenveld en vervolgens achterin verkeerd stapte, kwam de 0-2 op het scorebord. Hierna probeerde Sportlust het nog wel maar was het niet bij machte om voetballend tot goede kansen te komen. In de slotminuten kwam Dennis nog eenmaal tot een uitstekende mogelijkheid, echter wist hij een op een niet tot scoren te komen. Hiermee werd ook de vijfde wedstrijd van het seizoen niet gewonnen en ziet Sportlust zich zelf terug op de één na laatste plek op de ranglijst.