Benauwde overwinning Jolly Jumpers

Afgelopen woensdagavond moest Jolly Jumpers thuis spelen tegen de Martini Sparks uit Groningen. Vanaf het eerste kwart verliep het moeizaam voor de Jumpers. Er werd te gemakkelijk scores weggegeven en bij de Tubbergse dames vielen de ballen niet door het netje. Dit zette zich ook door in het tweede kwart. De dames uit Groningen speelden een stuk beter als de thuisploeg. Jolly Jumpers speelde duidelijk niet als team. Er werd wel hard gewerkt maar het kwam er helaas niet uit. Met een 22-27 ruststand voor Martini Sparks, werd de kleedkamers opgezocht.
In het derde kwart werden er betere aanvallen gespeeld en slimmer gespeeld door de meiden. Hierdoor werd het derde kwart gewonnen en stond er een voorsprong van 2 punten op het scorebord. (40-38). Dit moesten de Tubbergse dames doorzetten, maar het ging ontzettend moeizaam. Waar Meike Koelman (vorig jaar nog speelster van Jolly Jumpers) bij de Groningse dames er 8 punten achter elkaar in gooide, was dit signaal voor de meiden dat nu echt een knop omgezet moest worden. De Jolly Jumpers moesten nu goede keuzes maken en spelen met de klok.
Met een achterstand van 51-52 wist coach Kieftenbeld precies welke aanvallen er gespeeld moesten worden om tot een score of fout te kunnen komen. Een fout op Noëlle Droste, die schoot allebei de vrije worpen raak en bracht Jolly Jumpers op een voorsprong. De taak was nu om de defensie dicht te houden en geen fouten meer te maken. Dit lukte en de winst bleef met één punt verschil in Tubbergen: 53-52.
Komende zondag speelt Jolly Jumpers een uitwedstrijd in Bemmel. Tegenstander is Lekdetec en begonnen wordt er om 16.00 uur.