SVZW blijft koploper na winst in en op Nunspeet

Iedereen wil winnen van de koploper en dus was ook Nunspeet erop gebrand om in eigen huis een goed resultaat neer te zetten tegen SVZW. Dat lukte zeker in de beginfase niet want de ploeg strooide met foutieve passes, zodat de gasten steeds simpel in balbezit bleven en duidelijk de sterkere partij waren. SVZW verzuimde in dat eerste halfuur dus (ruim) afstand te nemen, want ook het schot van Joran Pot verdween naast doel. Er moest een handsbal binnen de beruchte lijnen aan Nunspeet zijde aan te pas komen om de impasse te doorbreken.Zoals gebruikelijk voltrok aanvoerder Robin de Jong het vonnis, hij scoorde zijn vijfde doelpunt, waarvan vier uit een penalty. De dik verdiende 0-1 prijkte nu op het scorebord, maar in de 35e minuut was Nunspeet akelig dichtbij de gelijkmaker via de gevaarlijke Job Hoogedoorn, SVZW doelman Julian Bakker bewees nog maar weer eens zijn vorm. Rust 0-1.

Twee ongewijzigde elftallen na de thee en de eerste noemenswaardige actie kwam in de 52e minuut van aanvaller Jesper Middelkamp, die zijn inzet voorlangs zag verdwijnen. SVZW had dringend een doelpunt nodig. En dat gebeurde. Bas ter Hogt kopte in de 55e minuut uit een voorzet op maat van Nigel Michels, na een aanval uit het boekje, raak: 0-2. Trainer Philip Agteres wisselde in de 70e minuut Jesper Middelkamp ten faveure van Levi van der Spek en verving de moegestreden Nigel Michels door Nick Koopmans. De Zwaluwen verzuimden om echt door te drukken, lieten Nunspeet terug in de wedstrijd komen. In de 84e minuut was het dan echt klaar toen Yessin Maskoul zeer beheerst de 0-3 scoorde wat tevens de eindstand betekende.