SVZW wint wedstrijd van de twee gezichten

Koploper SVZW tegen laagvlieger Hierden, dat overigens vorige week zaterdag knap van Bennekom wist te winnen en dus was het voor de thuisploeg zaak om te waken voor onderschatting. Hierden begon zaterdag de strijd met stug verdedigen vanuit een gesloten defensie maar kreeg desalniettemin de eerste grote kans in de 7e minuut toen Donovan Bock op de paal kopte en er slechts een corner aan over hield. SVZW kwam met de schrik vrij, ook een minuut later toen Gert Boonen dichtbij de 0-1 was.

Voor de gastheren kwam de eerste kans pas na ruim een kwartier toen Bas ter Hogt via het hoofd de paal toucheerde en dit keer Hierden zwijnde. Yessin Maskoul had even later de 1-0 op zijn schoen, het schot mislukte volledig. Na ruim een half uur spelen kwam Nigel Michels in kansrijke positie, diens schot ging echter over na een prima individuele actie van Yessin Maskoul. Hierden bleef stug en compact verdedigen, het speelveld was steeds klein en de thuisploeg bleek niet in staat daar doorheen te spelen en dus eindigde het eerste bedrijf in een teleurstellende 0-0 ruststand.

Na de thee verschenen twee ongewijzigde ploegen, maar het beeld van de eerste helft veranderde als sneeuw voor de zon, toen na een minuut Nigel Michels een fraaie pass richting Yessin Maskoul verstuurde die onberispelijk de 1-0 scoorde. Wat een opluchting en dat zo vroeg in die tweede helft, want even later kwam Bas ter Hogt een fractie te laat om de score te verdubbelen, hetgeen in de 50e minuut via een hard schot van Jesper Middelkamp werd goedgemaakt, die binnen vijf minuten de 2-0 op het scorebord liet verschijnen. De eerste gele kaart was voor Hierden speler Laurens Brouwer en een minuut later werd Bas ter Hogt binnen de zestien onderuit gehaald en dat betekende een penalty, welke dit keer door Bas ter Hogt zelf werd binnen geschoten.

Binnen een kwartier dus 3-0 voor de thuisploeg, wat een verschil met die eerste helft en menigeen meende dat de klus daarmee reeds geklaard was. Echter in de 60e minuut lag de 1-3 in het netje door Tim Brockhoff en wisselde SVZW trainer Philip Agteres Joran Pot in voor Aron Pouls. Opnieuw scoorde Hierden, dit keer in de 63e minuut en Donovan Bock was de maker ervan en dus de spanning volledig terug. Hierden zette druk en was dichtbij die gevreesde gelijkmaker. SVZW invaller Aron Pouls zag geel in de 78e minuut en een minuut daarna was Yessin Maskoul weg, werd geduwd binnen de zestien, kwam daardoor ten val en dus volgde opnieuw een elfmeter, dit keer genomen en zeker en vast verzilverd door aanvoerder Robin de Jong, 4-2.

In de 82e minuut kwam aan alle spanning een einde toen Levi van der Spek de 5-2 binnen schoot en de wedstrijd gespeeld was. Frank Smit vergat om de 6-2 aan te tekenen, maar revancheerde zich in de 86e minuut na een subliem opgezette aanval via Levi van der Spek, die Yessin Maskoul op maat bediende en Frank Smit de klus mocht afmaken door nu wel de 6-2 onhoudbaar binnen te schieten.

Volgende week staat de belangrijke ontmoeting in en tegen Bennekom op de rol, aanvang 15.00 uur.

Foto’s: Henk Steen