Jolly Jumpers maakt het onnodig spannend

Na donderdagavond al een wedstrijd te hebben gespeeld in en tegen Groningen, stond zaterdagavond de wedstrijd tegen BC Utrecht Cangeroes op het programma. Met 7 fitte speelsters van dames 1 en versterking van 3 meiden uit het U18 team, werd er begonnen aan de wedstrijd tegen Utrecht. De meiden van Utrecht kwamen sterk uit de startblokken met 2 rake 3-punters. Na ongeveer 5 minuten te hebben gespeeld kwamen de roodhemden op gang. Met mooiste scores en snel spel wisten de meiden terug te komen. De defence zat goed dicht waardoor de meiden van Utrecht niet tot scoren kwamen. Het eerste kwart was een stand van 17-15 in het voordeel van de roodhemden.
In het tweede kwart liep het gelijk op, beide teams wisten het netje te vinden. Toch wisten De Jumpers een gat van 9 punten te creëren door mooi gespeelde aanvallen en goede verdediging. De teams gingen rusten met een stand van 40-31.
Na de rust kwamen de roodhemden sterk uit de kleedkamer. De meiden hadden een goede defence staan waar de speelsters van Utrecht niet doorheen kwamen. Door veel steals en rebounds te pakken kwamen we tot veel makkelijke scores. Door het harde werken van de Tubbergse ploeg, liep de voorsprong dan ook uit naar een gat van 20 punten, na drie kwarten gespeeld te hebben.
Het laatste kwart maakten de dames van Jolly Jumpers het onnodig spannend. Beetje bij beetje kwamen de Utrechtse meiden dichterbij. Met nog 10 punten verschil in het voordeel van Jolly Jumpers gingen beide teams de laatste 5 minuten van de wedstrijd in. Aan beide kanten werd het knokken, gaan de punten toch naar Utrecht of blijven de punten in Tubbergen? Dat laatste was het geval. Door de laatste 2 minuten van de wedstrijd slim te gaan spelen als team, bleven de punten in Tubbergen. Jolly Jumpers wint met 77-73 van Cangeroes uit Utrecht.