Heren HC Twente onderuit bij Nijkerk

Gisteren was de hockey kraker om de eerste en tweede plaats, Nijkerk – Twente. Vanaf het begin speelde Nijkerk met hoge druk, dit leidde tot een kans op goal. Door een mooie redding van Jasper Noteboom, was Twente eindelijk wakker en had Twente de grip weer in handen.

In de 12’ minuut dwong Olivier Bronk de eerste strafcorner af, helaas zonder resultaat. Nijkerk kon snel counteren waardoor er een paar strafcorners achter elkaar volgden. Twente wist deze vele malen te stoppen en kreeg zelf zeer veel kansen om te scoren, de bal weigerde echter in de goal te gaan. De wedstrijd liep hierdoor lange tijd gelijk op. Aan beide kanten werden kansen gecreëerd, maar toch kwam Nijkerk voor de rust op voorsprong door een benutte strafcorner, toegekend vanwege onvoldoende afstand van Twente. Binnen paar minuten was het weer raak voor Nijkerk: rust 2-0.

Na de rust leek Twente de controle weer te hebben. Door meer geforceerd te gaan spelen, ging Nijkerk zich ook aanpassen. Zij gingen op de counter spelen en als snel vielen ook de 3-0,  4-0 en 5-0.

Hoeveel kansen Twente ook kreeg, de bal wilde er maar niet in. HC Twente stond met lege handen naar huis en zal zich bij de thuiswedstrijd moeten revancheren om toch als eerste te eindigen in de poule.