Mariënberg met 5-0 onderuit bij Hellendoorn

Vooraf was het duidelijk dat het bepaald geen ‘makkie’ voor Mariënberg zou worden in en tegen Hellendoorn. Het team van Hellendoorn liet blijkens de papieren nagenoeg fit aan de wedstrijd te beginnen. Daar leek het van meet af aan op. Een dominante ploeg waar de spelers elkaar makkelijk weten te vinden, boven dien goed aanspeelbare Spitsen als Carlos Macedo  en Ruben Hendriks. Respectievelijk no 9 en no. 10.  Hoge rapportcijfers dus, daar kun je mee thuiskomen.

Het balbezit was duidelijk in het voordeel van de thuisploeg.  Het zou nagenoeg de hele wedstrijd ook zo blijven. Het duurde evenwel nog tot de 31e minuut voor zich een grote kans aandiende voor deze Carlos. De bal ging echter naast.  Evenals in de 33e minuut. Toch wist Mariënberg  tot pakweg minuut 40  met het nodige kunst en vliegwerk het doel schoon te houden. Vlak voor rust was het echter weer Macedo die de 1-0 wel wist binnen te tikken.

Na rust was het duidelijk dat de kansen tegen dit dominante Hellendoorn miniem zouden zijn. Dat bleek al spoedig. Zowel op de flanken als op het middenveld  domineerden de jongens van Bart Benneker. In de 52e minuut schampte de bal de paal aan de (gelukkig) goede kant van Thijs.

Maar de dreiging bleef: even later was het weer Carlos Macedo: 2-0. De 3-0 volgde zo’n 10 minuten later, dit keer door Ruben Hendriks. Het was duidelijk, hoewel Mariënberg eerder leuke resultaten tegen de Hellendoornse Boys wist te behalen, dat het deze middag geen potten zou kunnen breken. De 4-0 volgde al spoedig. In de 90e minuut werd zelfs alleen maar meer zout in de roodzwarte wonde gestrooid. Eindstand 5-0.