PH raakt op stoom en wint van de koploper

PH heeft een keurige overwinning gehaald op bezoek bij de koploper. WVF vierde vorige week het winnen van de eerste periodetitel, maar PH vierde vandaag de winst van de drie punten. WVF– PH Almelo: 2-3.

Het accent in deze trainingsweek lag vooral op de defensieve organisatie, het moment van druk zetten en het bespelen van ruimtes. Dat voerde de ploeg bij vlagen uitstekend uit, het was de bovenliggende partij en kon er telkens gevaarlijk uitkomen wanneer het de bal wist te veroveren. WVF liet veel ruimte achter de laatste linie en daar wisten onze voorste 3 wel raad mee, zo was Mart Bekhuis een fantastische aangever bij de 1-0 van zijn grote broer Sander. Mart snelde langs twee mensen heen en zag Sander vrijkomen rond de penaltystip, maar op dat moment vertrok hij naar de tweede paal en Mart legde hem klaar voor het intikken. Dat deed Sander dan ook en na zo’n 10 minuten kwam PH op een terechte voorsprong.

PH verdubbelde na een half uur spelen de voorsprong: een kopbal van Koen Lubbers spatte via de arm van de keeper uiteen op de lat en belandde voor de linkervoet van Stefan Olde Olthof. Hij had de rust om te wachten tot de bal gedaald was en knalde hem droog binnen in. Vooral Sam Hesselink was hier erg blij mee, want hij mistte kort hiervoor een strafschop. De trainer van WVF was het zat en wisselde na 35 minuten al voor de eerste keer, een bonkige spits met het postuur van Sam Hesselink kwam hem vervangen. De speelwijze veranderde daarmee wel iets, maar PH hield de controle en gaf vrijwel niets weg (buiten een aantal corners en voorzetten, maar wist deze telkens onschadelijk te maken).

Guy van Straaten bleef met een blessure achter in de kleedkamer en Andre Piljic nam zijn plekje op het middenveld in. In de tweede helft kwam WVF wel wat meer aanzetten, maar PH had de organisatie goed voor elkaar. Complimenten voor Koen Lubbers die vandaag echt overal op het veld te vinden was en met zijn kop- en duelkracht de verdediging van de bezoekers elke keer op fantastische wijze wist te ondersteunen. Toch kwam WVF terug in de wedstrijd, een indraaiende corner leek een prooi voor keeper Kroezen maar die mistte de bal en prompt lag hij in het netje.

De motivatie van WVF groeide, maar was gelukkig van korte duur omdat man of the Match Koen Lubbers een vrije trap van Sam Hesselink prachtig tegendraads binnenkopte. 3-1, niets aan de hand dus maar een kwartier voor tijd maaide keeper Kroeze de bal tegen de jagende spits van WVF aan. Die bal rolde richting de goal waar Arthur JR nog probeerde in te grijpen maar zijn sliding kwam te laat. In de slotfase had PH nog een drietal grote kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar had het vizier niet op scherp. Heel even leek PH nog punten te verspelen, maar de 3-3 werd volledig terecht afgekeurd vanwege buitenspel. De blijdschap aan Almelose zijde was groot toen de goed fluitende scheidsrechter voor het laatst blies.