Zwart Wit start het zaalseizoen met winst op Rood Wit in Wezep

De Deldense korfbalformatie Zwart Wit is het zaalseizoen gestart met een prima zege op Rood Wit uit Wezep.Na een moeizame eerste helft, werd in de tweede helft orde op zaken gesteld. De Deldenaren keerden met een 14-19 overwinning huiswaarts. Zwart Wit begon het zaalseizoen met een uitwedstrijd in Wezep. Grote onbekende Rood Wit, een mede-promovendus, was de tegenstander.

Zwart startte goed, al had Rood Wit veel druk op de aanvalskracht van de Deldenaren. Ondanks de grote druk, kon er vrij snel een 0-3 voorsprong genomen worden. Hierna zakte de aanvalskracht wat weg, werd er slordig gespeeld en kwam Rood Wit meer en meer in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft waren de rollen omgedraaid en nam de thuisploeg een 7-5 voorsprong. Bij deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft nam Zwart Wit meer het heft in handen, maar kon dit onvoldoende in score worden uitgedrukt. Elke keer wanneer de tegenstander op 1 punt genaderd werd, lukt het Rood Wit om als eerste te scoren. Een kwartier voor tijd stond er dan ook nog een 12-10 stand, in het voordeel van de thuisploeg, op het scorebord.

Een time-out, om de laatste tactische aanwijzingen te geven, werd genomen. Hierbij kwam de concentratie van de Deldenaren terug, werd er gedisciplineerd gespeeld en werd er aanvallend geduldig gespeeld. De achterstand werd omgebogen naar een 12-16 voorsprong. De psychologische ’tik’ kwam Rood Wit niet meer te boven.

De laatste 10 minuten kon er langzaam uitgespeeld worden, met een heersende rebound in beide vakken. Na een uur spelen, stond er een 14-19 eindstand op het scorebord en was de overwinning een feit. Een goede start van het zaalseizoen voor Zwart Wit. Komende week staat de streekderby tegen DOS-WK op het programma, op zaterdag 30 november om 16:00 uur in Sporthal de Reiger, Delden.