PH in slotminuut langs ZAC

PH heeft een broodnodige (zeker gezien de uitslagen op de andere velden) zege toegevoegd aan haar totaal. Op sportpark de Veenelanden was het de thuisploeg dat aan het langste eind trok, nadat het tot twee keer toe op achterstand was gekomen. PH klimt daarmee naar 14 punten en een 9e plek op de ranglijst. PH 1 – ZAC 1: 3-2.

In een gelijk opgaande wedstrijd was het ZAC dat na 25 minuten voor het eerst wist te scoren. Miscommunicatie of eigenlijk gebrek daaraan zorgde ervoor dat de rappe spits de bal voor het binnenschieten kreeg, maar die trof keeper Lars Kroezen op zijn weg. De bal belandde voor de voeten van Hugo Seckel en die dacht meer tijd te hebben dan dat hij daadwerkelijk had en verloor de bal. Kroezen was nog uit positie dus was het een koud kunstje om de bal binnen te werken.

Gelukkig kwam binnen een minuut PH weer op gelijke hoogte. Koen Lubbers slalomde een aantal ZAC verdedigers voorbij en trof de paal, Mart Bekhuis was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Zo stonden beide ploegen direct weer op gelijke hoogte. Het spelbeeld veranderde daarna niet veel. Beide ploegen wilden wel, maar waren erg slordig aan de bal waardoor aanvallen vaak al in alle vroegte strandden.

Vlak na rust kwam ZAC voor de tweede keer op een voorsprong. In de 48e minuut strafte ZAC een dekkingsfout in de verdediging genadeloos af. Lange tijd leek er geen overwinning meer in te zitten, maar zeker na de komst van Rick Olde Olthof kreeg PH weer wat nieuwe energie. Het zocht de aanval en werd beloond. Hij slingerde al een aantal keer de bal gevaarlijk voor, maar buiten een kopkans, konden deze niet door een PH-er worden afgewerkt totdat een lage strakke voorzet voor de voeten van Sander Bekhuis belandde. Die knalde de bal tegendraads binnen en bracht PH op gelijke hoogte.

Vanaf dat moment zette PH ZAC verder onder druk. Een aanval, wederom via de linkerkant belandde voor de voeten van Sander Bekhuis. Die drukte af en de keeper had dusdanig veel moeite met het schot dat hij de bal los liet. Hij wilde zijn fout herstellen maar nam daarbij ook Provoost mee. De uitstekend leidende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen en dat deed hij dan ook. Dit buitenkansje liet Stefan Olde Olthof zich niet ontnemen en hij zette de Almeloërs in de slotminuut op een 3-2 voorsprong.