Derde nederlaag op rij voor TOP

Na de ruime nederlaag tegen Emmeloord stond er voor TOP wederom een thuiswedstrijd op het programma. DTS was afgelopen zaterdag de tegenstander. Deze ploeg is in de zaal nog ongeslagen, dus stond er een lastige opgave te wachten voor de toppers. TOP begon de eerste helft slap, DTS was feller en schoot in de aanval met scherp. Het verschil liep al snel op naar 4 doelpunten. TOP had ondertussen een time out genomen wat zorgde voor meer scherpte. TOP kon echter niet dichterbij DTS komen waardoor beiden ploegen gingen rusten met een 7-11 tussenstand.

Na de rust kreeg DTS door het goede verdedigen van TOP meer moeite met scoren. TOP sloop richting DTS en bij 14-15 leek de ploeg uit Vroomshoop langszij te kunnen komen. TOP kreeg enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar verzilverde deze niet. De scheidsrechter liet het duel tot op zekere hoogte erg fysiek worden wat in het voordeel was voor DTS. TOP verloor de focus en DTS maakte hier maximaal gebruik van door in de slotfase meerde malen simpel te scoren. De scheidsrechter floot af bij een 16-22 stand.

Voor TOP was dit de 3de nederlaag op rij. Ondanks dat in fases het spel beter was dan de tegenstander zal er vooral gewerkt moeten worden aan de slechte fases. Eerstvolgende kans hiervoor is aankomende zaterdag in Kollum. Koploper Invicta is dan de tegenstander. Aanvang van deze wedstrijd is 19:00 uur.