MVV’29 wint in de slotfase in en van Saasveldia

Zondag stond voor MVV de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Een uitwedstrijd tegen Saasveldia. Het wedstrijd beeld was duidelijk, MVV probeerde van achteruit te voetballen en Saasveldia hanteerde veel de lange bal. Er waren enkele kansen voor MVV in de 1e helft, Daan Scholten probeerde het met een mooie poging van afstand, een overtal situatie werd niet goed uitgespeeld en Nick Hofhuis kopte de bal op de lat uit een corner. Tegen het eind van de 1e helft probeerde Saasveldia wat meer druk te zetten op MVV, dit leverde echter weinig gevaar op. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen de rust in.

De 2e helft begon goed voor MVV, de ploeg van de vertrekkende trainer Marcel oude Nijhuis (foto). Thijs Kamphuis had een goede individuele actie in huis en wist met een prachtige voorzet de vrijstaande Stan Oude Avenhuis te bereiken, deze schoof de bal keurig binnen: 0-1. In de 68e minuut wist Saasveldia op gelijke hoogte te komen, uit de kluts kwam de bal plots voor de voeten van de verdediger van Saasveldia en deze wist de bal het doel in te werken: 1-1. MVV raakte het grip op de wedstrijd een beetje kwijt en er ontstonden veel duels. In de 84e minuut scoorde Saasveldia weer uit een corner, geheel vrij kon de speler de bal in het doel koppen. MVV kon weer in de achtervolging, dit leverde al snel de 2-2 op. Uit een corner in de 87e minuut kwam de bal bij Niek Scholte Lubberink en met een prachtige volley wist hij te scoren.

MVV ging in de slotfase op jacht naar de overwinning en dit leverde resultaat op, Cas Oude Avenhuis gaf een goede diepte bal op de ingevallen Koen ter Wee en deze wist na een goede actie de bal hoog in het doel te werken: 2-3 in de 90e minuut. Saasveldia probeerde nog wat te creëren in de slotfase maar MVV kwam niet meer in de problemen. Dit leverde een 2-3 eindstand op. Een mooie overwinning voor MVV, dat zo mét een 3e plek op de ranglijst de winterstop ingaat.