Drie belangrijke punten voor De Zweef

De Zweef heeft met een 3-1 overwinning op FC Winterswijk drie hele belangrijke punten binnen geharkt. Dat gebeurde in een wedstrijd, die in de eerste helft slap was, slordig en met niet veel beleving aan beide kanten. De Zweef was ijselijk efficiënt door twee kanten (uit vrije trappen) te benutten. Na rust was er iets meer beleving in het spel, zonder dat er veel gebeurde. De Zweef miste een strafschop, miste een tweede kans op 3-0 en moest aan de bak toen Winterswijk via een stafschop op 2-1 kwam. De 3-1 in blessuretijd bracht definitief de winst.

De eerste helft gebeurde er eigenlijk niets. Beide ploegen voetbalden alsof er niets op het spel stond. Het was een beetje slap en slordig, want te gehaast; met name van de kant van Winterswijk. Het rendement van De Zweef in deze helft was hoog. Elke kans leverde een goal op. Na een half uur spelen kreeg Lars Spijkerman een vrije trap te nemen, die bij de verre paal terecht kwam bij Anthony Wennemers. Die pikte op, omspeelde zijn man en prikte de 1-0 binnen.

Tien minuten later lag het spel lang stil wegens blessures aan beide kanten. Roy ten Dam liep een bloedneus op en werd weer weggestuurd toen hij nog bloed in het gezicht bleek te hebben. Dat haalde hem niet uit z’n concentratie, want op de op de blessurebehandeling volgende vrije trap ging de bal over de hoog springende Malke Gecer heen en belandde op het hoofd van Roy, die recht door het midden de bal in het net kopte: 2-0.

Na rust probeerde beide ploegen iets meer te laten zien. Dat leidde tot een schot op de paal van Winterswijk. Jacco ten Hove maakte plaats voor Joey Knobben. Na een kwartier werd Malke Gecer neergehaald binnen de zestien meter. Roy ten Dam zag zijn strafschop gestopt. Even later had Tom Heuver de beslissing op de schoen, maar zijn schot van zes meter ging net zoveel meters over.

Winterswijk probeerde alles om de aansluitingstreffer te scoren. Dat lukte zelfs vlak voor tijd toen Mark Klein Boonschate niets anders kon, dan de doorgebroken Winterwijkaanvaller bij het been te pakken. Deze strafschop werd wel benut: 2-1. In het restant van de wedstrijd werd Lars Spijkerman gewisseld voor Mark Nieboer en kwam in blessuretijd Sharma Ecuchu voor Malke Gecer. Ver in blessuretijd pakte Tom Heuver zonder aarzelen een afvallende bal net buiten het strafschopgebied op en schoot de 3-1 binnen. Verdiende punten op basis rendement.