STEVO wint in en van Heino met 0-1

STEVO is goed uit de winterstop gekomen. In Heino werd de gelijknamige club met 0-1 verslagen. Belangrijk deze drie punten om aansluiting te houden met de middenmoot in de stand op de ranglijst. Het verschil met Heino, net boven STEVO, is nu teruggebracht tot één punt. Gemakkelijk ging het allemaal niet voor STEVO deze middag, trouwens ook niet voor Heino. De beide ploegen waren grotendeels aan elkaar gewaagd en kansen waren in de eerste zeventig minuten schaars.

In de beginfase van het duel hadden Niels Wigger, Roy Wigger en Hugo Weerink een mogelijkheid naar niet meer dan dat. Eerst in de laatste 20 minuten voerde Heino de druk op en had STEVO bij enkele acties over geluk niet te klagen. Keeper Roy Kreuwel stond goed te keepen en voorkwam mede onheil in die fase. Heino vergat dus de trekker over te halen en dan kan je verwachten dat STEVO op de counter een keer gaat toeslaan. Een goed opgezette aanval over Roy Wigger op links werd doeltreffend afgerond door Hugo Weerink. Een prima opsteker de 0-1 voor STEVO en die klap kwam hard aan bij de thuisclub.

Heino probeerde hierna nog wel van alles om de gelijkmaker te forceren, maar moest ook toezien dat STEVO nog enkele keren dichtbij een tweede treffer was. Uiteindelijk bleek het ene doelpunt genoeg voor de overwinning en kan STEVO ontspannen toeleven naar het thuisduel van volgende week tegen De Zweef uit Nijverdal.