SVZW onderuit bij DTS in Ede

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop is altijd een belangrijke en ook dit keer was dat het geval tussen DTS Ede en SVZW.De Wierdenaren togen meteen ten aanval zonder tot echte uitgespeelde kansen te komen en met een opvallend gebrek aan de juiste passes. Uit het niets scoorde de thuisploeg in de 33e minuut na een snel genomen vrije trap en tegen de verhouding in dan toch de 1-0, de Wierdense achterhoede stond te slapen en Remco Speelziek strafte dat genadeloos af.

Yessin Maskoul was twee minuten later nog dichtbij de gelijkmaker, DTS doelman Robin Franken lag in de weg en aan de andere kant ontsnapten de gasten aan de 2-0, SVZW was duidelijk niet in goede doen. Ruststand 1-0.

De tweede helft begon met een kans voor SVZW op de gelijkmaker, het leek wel of de bal er niet in wilde gistermiddag. Maar slap spel lokt ook tegenacties uit zoals in de 54e minuut toen DTS vergat de score te verdubbelen. SVZW zette allengs wel meer druk, maar bleef slordig in het passen en dus leverde het overwicht geen doelpunten op. In de 62e minuut haalde SVZW trainer Philip Agteres de tegenvallende Bas Woesthuis naar de kant, Nigel Michels verving hem. Meteen daarop geel voor Taner Sen en was Yessin Maskoul opnieuw dichtbij de 1-1, het bleef bij een corner.

De uitgelezen mogelijkheid om die gelijkmaker alsnog op het scorebord te laten verschijnen was voor Robin de Jong in de 68e minuut uit een penalty, helaas trof hij slechts de paal en was ook dit een voorbeeld dat de scherpte zaterdagmiddag ontbrak bij de gasten. Een kwartier voor tijd sloeg dan ook nog eens de vlam in de pan, Frank Smit kon met rood vertrekken en hetzelfde lot onderging Anouar Timim van DTS wegens slaande bewegingen. Beide ploegen dus verder met tien man in dat laatste kwartier, bleef het eenrichtingsverkeer richting het doel van DTS Ede, dat in de 80e minuut Kevin Velthuizen en David Scholte verving door Michel Hol en Jordy van Dalen.

Meteen na die dubbele wissel een groot misverstand achterin bij SVZW, waardoor het doel leeg bleek en matchwinner Remco Speelziek zijn tweede treffer op fraaie en lepe wijze vanaf grote afstand aantekende. Laatste wissel daarop aan SVZW zijde: Dries Buimer eraf, Yoshua ter Avest erin. Vervolgens kreeg Yessin Maskoul in de slotfase nog twee keer op rij de kans om te scoren, verzuimde dat en wisselde DTS Jamal Ouassif voor Jurrien v/d Horst. Het laatste wapenfeit kwam dan toch nog op naam van een SVZW-er, invaller Yoshua ter Avest tekende voor de aansluitingstreffer. In blessuretijd werd nog wel aangezet voor meer maar het zat er gisteren niet in en dus werd de eindstand bepaald op 2-1.