Amicitia niet opgewassen tegen koploper Unitas

De tweede helft van de zaalcompetitie ging voor Amicitia van start tegen koploper Unitas. De ploeg uit Harderwijk wil zo snel mogelijk terug naar de Hoofdklasse. Hun ongeslagen status vooraf bewijst dat zij met een succesvolle missie bezig zijn. De Vriezenveense formatie daarentegen zit in de fase van overleven in de Overgangsklasse, een pad met de nodige hobbels tot nu toe.

Vanaf minuut één was duidelijk dat Unitas gekomen was om ook uit Vriezenveen de winstpunten mee naar huis te nemen (0-7) voordat Amicitia ook maar iets terug kon doen (3-9). De oranjekragen waren onmachtig, kwamen bijna niet tot kansen en maakten onnodige overtredingen. Dat alles leidde tot een kansloze 4-16 ruststand.

Na de hervatting gingen de gasten uit Harderwijk gewoon door met scoren en had Amicitia opnieuw het nakijken. Lijdzaam moesten de Vriezenveners toezien dat het kwaliteit te kort komt in de krachtmeting met de koploper die zich heer en meester toonde. Weliswaar scoorde Amicitia vaker dan in de eerste helft, maar het kon niet voorkomen dat Unitas een ruime eindoverwinning kon bijschrijven. Eindstand 12-34.

Amicitia moet deze wedstrijd snel vergeten en zich volledig concentreren op de eerstvolgende belangrijke ontmoeting tegen directe concurrent ASVD. De wedstrijd in Dronten begint om 17:40 uur in sporthal ’t Dok.