Blauw Zwart verliest opnieuw van DLKV

Na de winst tegen KIOS ’45 afgelopen week, stond er zaterdag voor Blauw Zwart de belangrijke wedstrijd tegen DKKV op het programma. Tot nu toe wist Blauw Zwart zes punten uit drie wedstrijden te behalen in de eerste helft van het seizoen. Om nog kans te maken op een promotieplek moest deze wedstrijd gewonnen worden. Eerder dit zaalseizoen wist DLKV eenvoudig te winnen in Wierden met 13-21.

Beide ploegen begonnen fanatiek aan de wedstrijd. De stand liep gelijk op en het stond al snel 4-4. Na deze beginfase wist DLKV zich de wedstrijd helemaal naar hunzelf toe te trekken, ze creëerden een gat van vier doelpunten. Het lukte de Wierdenaren niet om dit gat te dichten in de eerste helft en gingen met een 13-8 achterstand de rust in.

In de rust was het duidelijk dat het niet makkelijk zou worden om nog punten te behalen in deze wedstrijd, desondanks ging de Wierdense ploeg vol goede moed de tweede helft in. Het eerste doelpunt werd snel gemaakt door Blauw Zwart waardoor er weer hoop was op een gelijkspel of misschien wel een overwinning. Maar na de rust had DLKV weer volle energie om hun voorsprong uit te bereiden. Met behulp van vijf schoten in de tweede helft wist DLKV een voorsprong van 18-10 te realiseren. Met een doelpuntarme laatste fase van de wedstrijd veranderde deze stand weinig en verloor Blauw Zwart met 21-12 in Didam.

Volgende week zaterdag speelt Blauw Zwart om 15:00 uur in ’n Dikken tegen de nummer 6 uit de competitie, WIKO uit Winterswijk.