Heren VKC’03 trekken opgaande lijn tegen ZPC De Hof door

Zaterdag stond de tweede ontmoeting tussen de heren van VKC’03 en ZPC De Hof van dit seizoen op het programma. Waar uit met 18-13 verloren was, waren de heren van VKC er op gebrand dit recht te zetten.

Na de voorbespreking stonden de heren van VKC op scherp. Hoewel het team uit Markelo onderaan staat in de competitie, heeft het wel verrassend gewonnen van de nr. 2 uit de competitie Trivia en is het daarom wel een team waar rekening mee gehouden dient te worden.

Het eerste fluitsignaal klonk waarna de wedstrijd van start ging. VKC begon de wedstrijd met een achterstand door een benutte strafworp van topscoorder Gerjan Vruwink. VKC herpakte zich echter snel met 3 doelpunten in 2 minuten. Ondanks dat VKC de betere ploeg leek te zijn, konden ze niet echt hun stempel drukken. Deels kwam dit ook door het verschil in uitsluitingen, 3 uitsluitingen en 2 strafworpen aan de zijde van VKC tegenover 1 uitsluiting aan de kant van ZPC de Hof. Het eerste kwart werd afgesloten met een 4-3 voorsprong voor de heren van VKC.

Tijdens het tweede kwart kreeg het team van trainer/coach Marcel Jacobs meer grip op de wedstrijd. Er werd een betere pressing gegeven en aanvallen werden zorgvuldiger opgezet en afgemaakt. Door onder andere doelpunten van Rob Kienhuis, Niek van der Molen en Tom ter Wee werd het tweede kwart afgesloten met een 9-5 voorsprong.

Hoewel verwacht werd dat de heren uit Markelo moeite zouden krijgen met het bijbenen van het tempo van VKC, leek dit niet echt op te gaan tijdens het derde kwart. VKC handhaafde haar strategie van een hoge pressing en liep uiteindelijk qua tussenstand iets uit naar 14-9.

Ondanks een voorsprong van 5 doelpunten hadden de heren van VKC niet het gevoel dat zij hun beste spel lieten zien. Het was soms wat zoeken doordat de heren voor het eerst dit seizoen op volle sterkte waren. Tijdens het laatste kwart kwam ZPC de Hof vaker op het scoreformulier dan VKC waardoor de voorsprong uiteindelijk slonk naar 3 doelpunten in het voordeel van VKC’03. Eindstand: 17-14.

Met deze overwinning zetten de heren van VKC hun “winning streak” na de winterstop door. Volgende week zal er om 18:15 uur worden gespeeld in de Vlaskoel tegen de heren uit Kampen. Bij winst zijn de heren weer een stap dichterbij positie 7 op de ranglijst.

Doelpunten: Rob Kienhuis 5x, Niek van der Molen 4x, Bram Paus 3x, Raymond Broenink 2x, en Jurian Krom, Floris Baas, Tom ter Wee elk 1x.