SVZW op bezoek bij het thuis nog ongeslagen SDV Barneveld

Zaterdag moet SVZW op bezoek bij SDV Barneveld. Een lastige klus, want thuis is SDVB nog ongeslagen. SDV Barneveld staat op dit moment op de 7e plaats op de ranglijst. Uit 13 wedstrijden haalde de club 20 punten. In deze stand is de gestaakte wedstrijd tegen koploper DFS niet meegenomen. Uit de tot nu gepeelde 6 thuiswedstrijden haalden de gastheren 12 punten. Het resultaat van drie overwinningen en drie gelijke spelen. Dat geeft wel aan dat SDV Barneveld thuis moeilijk is te verslaan. WHC kwam in Barneveld niet verder dan 2-2 en DTS werd met een 3-1 nederlaag weer naar Ede gestuurd.

Totaal verloor SDVB tot nu toe drie wedstrijden. De zwaarste nederlaag werd geleden op zaterdag 19 okt jl. Dat was uitgerekend tegen de tegenstander van zaterdag a.s. SVZW won toen met 6-0. SDV Barneveld wil dan ook voor eigen publiek revanche nemen voor deze zware nederlaag. Topscoorder van SDV Barneveld is Luuc Knul die tot nu toe 6 keer wist te scoren. Trainer Johan de Man zal zijn mannen ongetwijfeld tot in de puntjes voor bereidden op deze thuiswedstrijd.

SVZW speelde afgelopen zaterdag thuis DZC’68. Die wedstrijd werd eenvoudig gewonnen. Vooraf werd nog gedacht dat het een lastige klus zou worden. Maar door goed en geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen stond er na 5 minuten al de 1-0 op het scorebord. Een klap die DCZ’68 niet meer te boven kwam. SVZW ging goed door en met de rust stond al de 4-0 op scorebord. Dat werd tevens de eindstand, want in de 2e helft was de scherpte verdwenen.

Op zich begrijpelijk, maar dit was wel een wedstrijd geweest om nog wat te doen aan het doelsaldo. Maar met een saldo van +29 is dat saldo nu ook al prima. Uiteindelijk draait het om de punten. Want om in de race met de sterke koploper DFS te blijven, moet SVZW proberen zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Het is dan ook duidelijk met welke opdracht de spelers beginnen aan de wedstrijd tegen SDVB. Natuurlijk heeft SVZW het team om deze wedstrijd te kunnen winnen, maar ook nu weer zal 100% inzet en concentratie nodig zijn, want anders blijft de ongeslagen thuis status van SDV Barneveld in stand. De wedstrijd op sportpark “Norschoten” begint om 15:00 uur.

Actie foto archief: Henk Steen