Krekkers pakt de winst in Rossum

Zaterdag speelden de dames van Krekkers DS1 tegen Rosstars. In de eerste set bleek al gauw dat dit een lastige partij zou worden. Het begin van de eerste bleek Rosstars beter uit de startblokken te komen. De thuisclub kwam op een 3-0 voorsprong en liep uit tot 6-2. Krekkers speelde te voorzichtig en daar maakte Rosstars goed gebruik van. Bij 9-9 werd het gelijk en op 13-14 pakte Krekkers voor het eerst een voorsprong in deze set. Het eigen scoringspercentage steeg en dit zorgde ervoor dat de set redelijk makkelijk uit gespeeld kon worden. Eindstand set 1: 18-25
De tweede set ging het tot 5-5 gelijk. Maar Krekkers werd opnieuw slordig en gaf Rosstars veel punten cadeau( 10-5). Krekkers moet in de achtervolging. Door een goede serve serie werd het verschil iets kleiner 10-8. Maar opnieuw liep Rosstars weg 13-8, maar bij 16-16 was het weer gelijk. Krekkers kwamen zelfs op een 18-20 voorsprong. Maar dit wisten de dames niet door te zetten naar de setwinst. Rosstars pakte de setwinst met 25-23.
De derde set was niet spannend. Krekkers speelde goed en netjes. Het eigen scoringspercentage lag hoog en hierdoor stonden ze al gauw 5-13 voor en wist dit uit te bouwen naar een setwinst van 14-25.
De vierde set was weer van minder niveau van de dames van Krekkers. Door eigen fouten keken ze al gauw tegen een 8-4 achterstand aan. En dit werd 10-5 en zelfs 18-11. Alle hens aan dek om toch nog iets terug te doen. Dit lukte het verschil werd terug gebracht tot 21-19. Maar deze set had al teveel energie gekost. Rosstars ging er met de setwinst vandoor: 21-25.
Het begin van de 5e set was voor Krekkers 1-5. Maar Rosstars wist weer bij te komen en kwam zelfs op gelijke hoogte 9-9. Maar Krekkers was optijd bij de les om de winst binnen te halen 12-15. Het was geen hoogstaand volleybal, maar wel een flinke strijd tussen de teams onderling. Krekkers heeft nu 3 weken rust en ontvangt Wevo op 7 maart in de Haambrink.
Foto’s: Elise Goossen