Mariënberg wint degradatiekraker van DES met 4-1

Na weken van teveel verliespartijen en ondermaatse prestaties was het voor de ploeg van Niels van t Hoog duidelijk: alleen een driepunter zou voor de nodige lucht kunnen zorgen en de bezorgde gezichten weer een vrolijker aanzien geven. Ook voor tegenstander DES zat er de nodige druk op.

Beide ploegen aan de onderkant van de ladder, beide ploegen met de nodige blessures en uitvallers en dus de vurige wens om uit de gloed van de rode lantaarn te geraken. Daarvoor moet je soms een greep doen uit de reserves van je club. Zo had DES uit node de ‘goodold’ Pieter Rozema onlangs weer een plek toebedeeld in het Nijverdalse team.  Het ging dus echt om resultaat vandaag voor beide ploegen.

In de beginfase leek het er echter niet op dat de thuisploeg een uiteindelijk puik resultaat zou boeken. In de 6e minuut dartelde Bryan Eshuis frank door de defensie van Mariënberg. Hij verzuimde niet en tekende beheerst de 0-1 aan. Gaande de eerste helft kwam er evenwel meer evenwicht in het duel dat aan weerskanten de nodige kansen opleverde.

De 33e minuut leverde dan eindelijk voor de thuisploeg de gelijkmaker op. Uit een prachtige vrije trap schoot André Plaggenmars de bal via onderkant lat achter de lijn. Nog was de goed leidende scheidsrechter Mulder er niet van overtuigd dat de bal de lijn gepasseerd was. Echter de goed doorgelopen en attente Berry Lenters kopte de terug stuitende bal alsnog binnen: 1-1. Kort voor rust ging een stevige kopbal van André Plaggenmars maar net voorlangs.

Begin 2e helft zette DES meteen de nodige druk en werd Mariënberg behoorlijk teruggedrongen. De DES spelers wisten elkaar in deze fase gewoon beter te vinden. Toch wist de thuisploeg zich onder die druk uit te werken. Na een schermutseling in het 16 mtr. gebied van DES was het Ron ten Brinke die op efficiënte wijze de 2-1 op het bord zette. Opluchting op het Westerpark, héérlijk.. na zo lange tijd.

DES wist dat het moest komen om toch nog enig resultaat te boeken. Het was duidelijk dat daarmee ook enig risico werd genomen: er ontstond meer ruimte in defensie van DES. Daarvan wist de handige Wesley Willems in minuut 80 te profiteren door in zijn eentje de keeper van DES knap te passeren: 3-1.

Dennis van de Veen schoof aansluitend nog op beheerste wijze de 4-1 binnen. Het was de 85e minuut: de middag kon voor de Westerparkbewoners niet meer stuk. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ON op het programma.

Foto’s: Gerrit Heine