DOS’37 verliest door onnodige fouten van GA Kampen

In de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen verloor DOS’37 door het eigen matige tot slechte spel. ‘Kowet’, zoals de gasten in hun eigen woonplaats worden genoemd, speelde niet veel beter, maar won wel terecht door de fouten van de gastheren af te straffen: 1-2.

De Vriezenveners startten in de eerste klasse D na de winterstop ijzersterk met een gelijkspel en drie overwinningen. De laatste zege was in en tegen Nunspeet op 15 februari. Daarna moesten er drie weken zonder competitieverplichtingen overbrugd worden. In deze periode speelde het team van trainer Durmuşoğlu maar één oefenduel, tegen Hulzense Boys met een 1-2 nederlaag als gevolg. Het gebrek aan speelritme werkte in het nadeel van zijn team tijdens het belangrijke duel tegen de Kampenaren.

In het eerste half uur viel er erg weinig te beleven op het veld. Beide teams maakten vele fouten en creëerden geen kansen. Het bleef bij enkele matige pogingen. De veel gebruikte dieptepasses vanuit de verdediging van DOS’37 waren slordig en onnauwkeurig. Go Ahead Kampen probeerde nog enigszins te combineren zonder noemenswaardig resultaat. En als dan de lange pass van Martijn Olde Olthof toch Menno Kamphuis bereikte, werd zijn treffer geannuleerd wegens buitenspel. Acht minuten later was het dan toch raak, maar niet voor de thuisploeg. Wilbert Wessels strafte een fout in de Vriezenveense verdediging genadeloos af en bracht de ruststand op 0-1.

DOS’37 leek zich in de tweede helft te herstellen. Na zeven minuten plaatste Ronald te Morsche met een kopbal de bal tegen de paal uit een voorzet van Wout Kikkert. Vervolgens reageerde Menno Kamphuis doeltreffend door doelman Joar Terpstra te passeren: 1-1. Helaas werd de spelvoortzetting aan beide kanten slechter. DOS’37 wilde wel graag, maar kwam niet tot scoringsmogelijkheden, de Kampenaren maakten gebruik van snelle counters. Ruim een kwartier voor tijd waren zij succesvol via Adi Draganovic, die weer een fout in de Vriezenveense defensie afstrafte: 1-2.

Trainer Durmuşoğlu probeerde het tij alsnog te keren door de nodige wissels. Verder versterkte hij de voorhoede met de snelle verdediger Sten Middelkamp en ging in de verdediging één op één spelen. Zijn team ontsnapte aan een grotere achterstand, doordat Arjan Wiegers en Wilbert Wessels niet scoorden. In de extra speeltijd leek Jaap Mulderij zijn kans te verzilveren, maar zijn inzet ging rakelings over. Het zou een gestolen punt zijn geweest. Het bleef dus bij een verlies van 1-2.

Foto’s: Jeroen Tempert