Mariënberg en SVVN delen opnieuw de punten

Over 90 minuten gezien was de gelijke stand tussen SVVN en Mariënberg wel eentje die misschien terecht was. Op de uiteindelijke puntendeling (1-1) drukten scheidsrechter Landman en zijn assistent van SVVN een te grote stempel. Bij de afgekeurde goal van de Westerparkbewoners zag alleen de beste man van SVVN dat de bal de achterlijn had gepasseerd, verder werkelijk niemand. Verder vergat hij om Mariënberg bij een 1-1 stand twee strafschoppen te geven. Over de eerste valt te discussiëren, maar de tweede was kraakhelder.

Doelman Patriz Loohuis torpedeerde werkelijk Ron ten Brinke in de zestien maar het enige wat Landman deed was een vrije trap tegen de thuisploeg te geven……De meeste onderlinge ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. Maar in het eerste bedrijf vergat SVVN de trekker over te halen. Zij hadden zeker in het eerste deel van de 45 minuten enkele mogelijkheden om ons pijn te doen. Alleen vlak voor rust kon Mariënberg via Berry Lenters wat terugdoen. Maar zijn verwoestende uithaal werd prachtig gepareerd door Loohuis.

Na rust vergat SVVN tevens om de score te openen. Zij kregen een terechte penalty maar Thijs Altena onderstreepte zijn goede vorm van deze wedstrijd om ook deze slap ingeschoten pingel keurig te stoppen. Het venijn zat ‘m duidelijk in de staart.

Maar ja, het is niet anders. Wel ontzettend jammer dat nu de regie in de tweede helft volledig bij Mariënberg lag en wij niet voor onze inzet werden beloond. De eerste helft was voor SVVN, de tweede voor Mariënberg: 1-1. Mariënberg heeft alles nog in eigen hand. Volgende week moet er in en tegen Kloosterhaar wel drie punten worden gehaald.