Apollo 8 wint volleybalthriller van Eurosped

Afgelopen zaterdag speelde Apollo 8 als lijstaanvoerder van de kampioenspoule de volleybalderby tegen de nummer drie Eurosped uit Vroomshoop. Het team van Thijs en Bart Oosting kwam met 1-2 achter, maar toonde veerkracht en trok in een volgepakte sporthal De Veste de wedstrijd naar zich toe (3-2).

Eurosped begon sterk aan de wedstrijd en zette de thuisploeg direct onder druk. Apollo 8 liep achter de feiten aan en verloor de eerste set met 15-25. In de tweede set kwam de thuisploeg beter in haar spel en de stand liep gelijk op. Aan het einde van set sloeg Apollo 8 een gaatje en kreeg het drie setpoints waarvan de laatste werd verzilverd met 25-23. Bij een gelijke stand van 1-1 was Apollo 8 in de derde set geen schim van haarzelf. Het team kwam onder servedruk te staan waardoor Eurosped op een grote voorsprong kwam. De Vroomshoopse gasten wonnen de set eenvoudig met 12-25 en kwam op een 1-2 voorsprong.

In de vierde set pakte Eurosped opnieuw de leiding, maar Apollo 8 herstelde zich prima. Door goed serveerwerk werd een voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven. De Bornse formatie trok de stand gelijk en won de set met 25-18. Een vijfde set moest de beslissing brengen. Het lukte de thuisploeg om tot twee keer toe een achterstand om te buigen en kwam op een gelijke stand van 13-13. De spanning was bij het publiek voelbaar, maar de thuisploeg rook haar kansen en sloeg direct toe: 15-13. Er volgde een vreugde-explosie en de overwinning werd met het publiek goed gevierd. Door de overwinning blijft Apollo 8 aan kop in de kampioenspoule met veertien punten. Evenveel als achtervolger Sliedrecht Sport.

Foto’s: Rudy van ’t Rood