Nipte overwinning voor DETO tegen NSC Nijkerk

DETO speelde zaterdagmiddag in Vriezenveen tegen middenmoter NSC uit Nijkerk. Waar DETO in de uitwedstrijd tegen NSC niets te vertellen had en de grootste nederlaag leed van dit seizoen, speelde het deze middag een prima wedstrijd en werd Maarten Jansen met de enige treffer van de wedstrijd de matchwinner.

Er ontspon zich een wedstrijd zonder hoogstaand voetbal waarbij beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren. De eerste grote mogelijkheid was voor de gasten maar gelukkig voor DETO werd de bal vlak voor het doel verkeerd geraakt waardoor Van Zaltbommel simpel kon ingrijpen. Uit de tegenstoot was DETO direct gevaarlijk toen Ter Avest hard kon uithalen maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt door doelman Jan van Willige. In de 34e minuut was het raak toen DETO uit een snelle ingooi een aanval opzette en Ferdi ter Avest de bal vanaf links voor het doel kon brengen. Zijn voorzet werd onhoudbaar binnengekopt door Maarten Jansen: 1-0. Ook richting de thee waren er nog een aantal mogelijkheden voor beide ploegen, maar door goed keeperswerk bleef de 1-0 op het bord staan tot de rust.

Opnieuw was de vraag: kan DETO de voorsprong bij rust nu wel over de streep trekken? Even leek het daar niet op toen NSC in de 54e minuut weer vrij opdook voor Van Zaltbommel, echter de harde schuiver verdween naast het doel . Met de verse Hoeseb Yakob voor Muhammed Kaya op het middenveld probeerde In ’t Hof rond het uur meer grip te krijgen op het middenveld. Beide ploegen bleven in het laatste kwartier de nodige kansen creëren waarbij DETO verzuimde om de 2-0 te maken en de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. Zo bleef het spannend tot de laatste seconden.

DETO deed door deze overwinning prima zaken op de ranglijst want de veilige plaatsen zijn inmiddels genaderd tot drie punten terwijl er nog negen wedstrijden moeten worden gespeeld waaronder een aantal tegen directe concurrenten. Kortom: alles is nog mogelijk in deze competitie. DETO gaat komende zaterdag op bezoek in Drenthe bij de verrassende subtopper en nummer 5 op de ranglijst HZVV. Aftrap in Hoogeveen om 15.00 uur.