AJc’96 begint al vroeg aan seizoen 2020-2021

Afgelopen maandag kwam de eerste selectie van AJc’96 voor het seizoen 2020-2021 voor het eerst bijeen. De overschrijvingstermijn werd gesloten en na wat mutaties verzamelden 24 spelers en de technische staf bijeen in café ’t Raedthuys in Losser voor een presentatie van trainer Niek Woesthuis. Het is het eerste seizoen van Woesthuis bij AJc’96.

Trainer Niek Woesthuis: “Het is geweldig om deze groep bij elkaar te hebben. Er zijn veel jongens gebleven maar er zijn ook altijd mutaties. De jongens die erbij zijn gekomen gaan een echte versterking vormen. We hebben daarnaast een aantal spelers uit andere zaterdag teams gevraagd om in ieder geval bij de voorbereiding aan te sluiten. Dat geldt ook voor een zestal JO19-spelers. Talentvolle jonge knapen die we het gehele jaar laten rouleren om zo de afstand tussen de jeugd en de senioren kleiner te laten worden. Het draait daarbij om communicatie en duidelijkheid”.

Hij vervolgt: “Zo heb ik het standpunt ingenomen dat ik een JO19-speler in de basis zal laten starten als ik hem meeneem naar de wedstrijd en hij daardoor niet bij zijn eigen team kan spelen. Dat zijn ze bij AJc’96 niet gewend heb ik gemerkt maar zo gaat het wel gebeuren. Met de technische staf hebben we ook hele duidelijke afspraken gemaakt, iedereen kent zijn of haar verantwoordelijkheid. Een club als AJc’96 heeft altijd lijntjes nodig naar de lagere elftallen. Als mijn hele groep fit is bijvoorbeeld en ik vijf spelers als wissel heb, eis ik van een aantal dat ze een lager elftal gaan helpen indien nodig. Ik mag maar drie keer wisselen, zo simpel is het. Op die manier speel je dan toch, help je anderen en zo blijft er bereidheid elkaar te helpen, in beide richtingen. Ik heb een presentatie gegeven, iedereen weet wat er komt. Woensdag zal de eerste training plaatsvinden. We werken in blokken en gaan nu drie weken gas geven. Daarna is het vakantie tot begin augustus en dan gaan we vanaf dat moment toewerken naar de start van de competitie”.

“Hopelijk kunnen we dan ook weer normaal trainen en wedstrijdgedrag opwekken. Trainen op anderhalve meter afstand heeft met voetbal niet zo veel te maken wat mij betreft. Gelukkig blijkt AJc’96 ook een club die de regels netjes volgt en zich niet laat verleiden tot ander gedrag dan toegestaan. Dat is ook voor mij belangrijk, ik wil werken bij een nette club. De eerste aanloop naar deze periode is in ieder geval heel positief, de hele club staat klaar om mij te helpen waar nodig, ik voel veel steun en dat is prettig”.

Voorzitter Robert de Vries:  “We zijn onder de indruk van Niek. Zijn aanpak is verfrissend en hij is in staat om iedereen aangehaakt te krijgen en te houden. Communicatief is hij bijzonder sterk en hij komt met een goed doordacht verhaal. Over voetbal, maar ook over processen binnen de club. Voorheen hadden we best wel eens moeite om de verbinding tussen de elftallen goed te houden en dat is lastig als je elkaar nodig hebt. Mijn eerste indruk is dat Niek daar nu al verbetering in aanbrengt. Dat blijkt ook uit zijn presentatie. Je kunt je de glimlach op het gezicht van een JO19-speler voorstellen als hij hoort dat er een basisplaats is voor hem als hij meegaat. En daardoor niet in zijn eigen team kan spelen natuurlijk. Dat is fantastisch en dat willen we ook voorstaan met elkaar. AJc’96 moet een club zijn waarin je kunt groeien en waar we dat ook met beleid doen. Iedereen die ik gesproken heb na de presentatie is enthousiast en heeft er veel zin in”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer