PH wint met ruime cijfers van Bon Boys maar is toch uit gebekerd

PH beleefde een ogenschijnlijk gemakkelijke middag tegen de bezoekers uit Haaksbergen. In Almelo trapten de bezoekers klokslag 17.00 uur af voor het begin van de wedstrijd, maar 10 minuten later had Koen Lubbers de thuisploeg al om een comfortabele 2-0 voorsprong gezet. PH bouwde die voorsprong nog voor rust uit tot 3-1 en scoorde in de tweede helft (slechts) één keer. Zo richting de start van de competitie lijkt de ploeg van Hodes en Provoost dus meer en meer in vorm te komen, hopend dat de ploeg deze lijn kan doortrekken en uitbouwen. PH Almelo – Bon Boys: 4-1.

Vastigheden, dat was de term die de afgelopen training weken veelvuldig terugkwam. Vastigheden in formatie, in spelprincipes en in bepaalde patronen. Vandaar dat trainer Hodes vasthield aan de 11 spelers die afgelopen dinsdag een goede eerste helft speelden tegen BWO. Sebastiaan Bruns, die vorige week al pakjesavond vierde, moest daardoor op de bank beginnen. Ook vandaag leek die vastigheid de thuisploeg ten goede te komen, spelers herkennen momenten van druk zetten of ruimte verdedigen en ook aan de bal was het zeker. In de openingsfase probeerde Bon Boys gevaarlijk te worden, maar de eerste keer dat PH echt de aanval zocht was het direct raak.

Koen Lubbers stoomde mee op naar voren en als die kilometervreter eenmaal op gang is, is die niet meer te houden. Hij knikte een perfecte voorzet tegendraads tegen de touwen. Niet veel later was het diezelfde Koen die vanaf de linkerkant van het veld naar binnendribbelde en de bal zorgvuldig in de lange hoek krulde. Na het sterke openingskwartier viel PH wat terug, aangedreven door haar eigen enthousiasme begon het uit positie te lopen waardoor Bon Boys meer grip op de wedstrijd kreeg, zonder dat het tot grote kansen kwam. Het was namelijk PH dat de voorsprong verder uit wist te breiden.

Sander Bekhuis spurtte langs de linkerflank zijn tegenstander voorbij en dat hij een goaltje kan maken heeft hij in het verleden vaak genoeg bewezen. Hij was het nog niet verleerd en plaatste de bal langs de keeper in het doel. Bon Boys mocht toch voor rust nog wat terugdoen, een steekbal op een diepgaande middenvelder werd niet goed bespeeld door de verdedigers van PH. De Bon Boy omspeelde de uitgekomen Joerjen van der Elst en prikte de bal in het lege doel.

In de tweede helft werd er slechts één keer gescoord. Het doelpunt volgde uit een vlot lopende aanval via Sam Hesselink naar Alen Ramic uiteindelijk voor de voeten van Kubilay Coban, deze schoot hard maar beheerst binnen. Het tempo ging er af, PH drukte niet door en Bon Boys kon niet beter. Een aantal (grote) kansen ten spijt voor de thuisploeg die onbenut bleven, want hierdoor kwam het uiteindelijk één doelpunt tekort om door te gaan naar de volgende ronde. Doelpuntenmakers: Koen Lubbers (2x), Sander Bekhuis & Kubilay Coban.

Volgende week reist de ploeg (met mondkapjes) af naar Dalfsen, voor een wedstrijd waar het sinds 7 maart al naar uitkijkt: competitievoetbal!

Foto’s: PH/@SvanVlijmen