Prima competitiestart Borhave; afgetekende derbywinst op DSVD 33-21

Na bijna 7 maanden is de handbaleredivisie zondag weer van start gegaan met o.a. de Twentse derby tussen Borhave en DSVD. Beide ploegen kennen elkaar natuurlijk prima maar door de nieuwe spelers was het toch afwachten hoe alle stukjes van de puzzel in de competitie in elkaar zouden passen. Borhave zelf met vijf nieuwe spelers: Lynn Kosterink, Lieke van der Linden, Noah Timmermans, Maron Schepers en Veerle Heebing. Ook bij DSVD meerder nieuwe gezichten waaronder de Ugne Slavenaite en Jisse Hof, beiden speelden eerder bij Borhave.

De wedstrijd kende voor DSVD een prima start, de gasten kwamen op een 1-4 voorsprong. DSVD kreeg een tijdstraf, Borhave profiteerde en trok de stand in evenwicht om vervolgens door te gaan naar 5-4. DSVD kreeg bij die stand opnieuw een tijdstraf. Ook tijdens de tweede tijdstraf gaven de Bornse dames gas, waardoor de stand opliep naar 9-4. In het vervolg van de eerste helft was het de thuisploeg die de lakens uitdeelde. De voorsprong liep gestaag op. De stand bij rust was 17-11.

Na de pauze bleef het beeld intact, Borhave was heer en meester en overvleugelde bij tijd en wijle de Deurningse opponent. De dames van de jubilerende (50jaar) Bornse vereniging vergaten zich te belonen voor het sterke optreden. Een monsterscore behoorde tot de mogelijkheden maar bleef uit. De eindstand was 33-21 een terechte overwinning voor de thuisploeg.