Onnodig puntenverlies voor de Zwaluwen

Gistermiddag dan eindelijk weer eens een wedstrijd in competitieverband na een half jaar afzien en de reis ging naar Hierden voor het begin van de competitie in de 1e Klasse D van het zaterdag amateurvoetbal. Het was ook op Sportpark “Mheenzicht” schitterend zomerweer en voordat de eerste minuut om was scoorde SVZW reeds haar eerste doelpunt na een snelle uitval: Frank Smit tekende voor de 0-1! Een vliegende start dus en dat beloofde wat. Hierden speelde achterin gedurfd, de bezoekers moesten daarvan wel gebruikmaken maar verzuimden te scoren. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg was een schot van Dani Cloteda in de 3e minuut, dat hoog over ging. De eerste corner was voor SVZW in de 7e minuut gevolgd door een schot van Bas ter Hogt dat tot de tweede corner leidde. Frank Smit zag zijn inzet in de 17e minuut gestopt door Hierdens doelman Niels Doornhof, datzelfde gold twee minuten later voor het schot van Bas ter Hogt. Dezelfde speler verstuurde in de 26e minuut een slimme pass die net niet aankwam, de stand bleef onveranderd 0-1 ondanks het overwicht van de Wierdenaren. De vrije trap van de voet van Sefa Yildirum op 25 meter namens SVZW verdween hoog over en op slag van rust faalde Dani Cloteda namens Hierden, de opgelegde kans werd niet benut. Ruststand derhalve 0-1, een stand die niet bij het wedstrijdbeeld paste want de bezoekers waren veel sterker maar verzuimden dat om te zetten in doelpunten.

Na de thee floot scheidsrechter Oosterkamp uit Dalfsen voor het begin van het tweede bedrijf en Hierden had orde op zaken gesteld, want in de 48e minuut scoorde Dani van Dijk de gelijkmaker en lag de wedstrijd weer geheel open. In de 53e minuut leverde Maarten Smit een puike voorzet af op Yessin Maskoul, wiens kopbal helaas ruim naast het Hierdense doel belandde. Een minuut later was Bas ter Hogt attent en scoorde de 1-2, terwijl Frank Smit luttele minuten later profiteerde van een fout in de Hierdense verdediging en de 1-3 beheerst aantekende. Kat in het bakje zou je zeggen, maar Hierden toonde veerkracht zoals in de 61e minuut toen de vrije trap van Jan Jurrien Hop recht op SVZW doelman Julian Bakker ging. De eerste wissel aan SVZW zijde volgde in de 64e minuut: Lars Scholten werd vervangen door Dries Buimer en onmiddellijk daarop kopte Mustafa Kalkan fraai de aansluitingstreffer binnen: 2-3 met nog 25 minuten op de klok. Ook in de tweede helft verzuimde SVZW te scoren, Hierden stond beter en toch kwamen de kansen er. De vrije trap van Bas ter Hogt op 18 meter was te laag en dus geen gevaar voor de Hierdense defensie. Tweede wissel bij SVZW in de 73e minuut: Jesper Middelkamp eraf, Yoshua ter Avest erin. Even later wisselde ook Hierden, Mustafa Kalkan maakte plaats voor Gert Boonen en vlak daarop was bijna de gelijkmaker een feit, Julian Bakker pakte bekwaam. Tweede wissel bij Hierden, trainer Henri Brink verving Ewout Mulder voor Martijn Ruiter. De spanning bleef, SVZW moest achteruit, Hierden wilde meer. Laatste wissel bij de Zwaluwen: Taner Sen kwam, Sefa Yildirum ging en ook Hierden deed dat door Jesper Hop in te brengen. Vlak daarop ontsnapte SVZW opnieuw, Dani van Dijk was wel heel erg dichtbij de 3-3. Een ongekend spannende slotfase dan toch daar in Hierden, eigenlijk geheel onnodig, en in de 90e minuut voltrok aanvoerder Dominique Denzel hoogstpersoonlijk het vonnis door uit een corner geheel vrijstaand de 3-3 binnen te koppen. SVZW kreeg via Yoshua ter Avest nog wel een kans om alsnog de drie punten mee naar Wierden te nemen, maar het scoren lukte gistermiddag onvoldoende en aldus werden er nodeloos twee punten gemorst. Volgende week staat in Wierden de derby tegen DOS’37 op de rol, aanvang 14.45 uur op sportpark Het Lageveld.