Blauw-Zwart pakt 2 zwaar bevochten punten in Emmen

Met een wijziging in de standaard opstelling vertrok Blauw Zwart uit Wierden vol goede moed naar Emmen. Uit de afgelopen seizoenen werd duidelijk dat zij zeker niet onder deden voor deze fysieke ploeg, maar delfden ze weliswaar meermaals het onderspit. Nu de taak om vol gas voor de punten te gaan om aan te haken bovenin. Onder de strak blauwe lucht, met toch een zuchtje wind deelde EKC 2000 na het fluitsignaal de eerste klap uit. Echter moesten zij de klappen die daarop volgenden behoorlijk incasseren.

Na ruim 20 minuten wist het team onder leiding van Herman Hakkers een veilige 1-7 op het scorebord te krijgen. Of het echt gemakkelijk ging, nee. Blauw-Zwart moest gedurende de gehele wedstrijd behoorlijk incasseren en had het moeilijk met het dusdanig verdedigen van de ballijn, hand op de bal en op het lichaam. De arbiter trad hier echter niet voldoende tegen op door de bal op de 2,5 meter te leggen, waardoor dit spelbeeld gedurende de wedstrijd zich bleef herhalen. Uiteindelijk wist het team uit Wierden zich koel te houden en kon het met een riante voorsprong aan de ranja (3-10).

Na rust verslapte Blauw-Zwart. Het leek alsof ze werden overdonderd door het team uit Emmen wat een stuk zelfverzekerder het veld weer opstapte. Na 7 minuten te spelen had EKC 2000 maar liefst vier keer de korf gevonden, in tegenstelling tot Blauw-Zwart die gelaten toekeekj. Hakkers besloot een time-out in te lassen: “kansen moeten worden afgemaakt en niet verslappen” waren de motiverende woorden. Blauw-Zwart wist uiteindelijk nog drie maal de korf te vinden en moest nog twee keer incasseren. Met een zwaar bevochten zege, maar met een trots gevoel stapte het team Blauw Zwart het veld af. Eindstand: 9-14.

Volgende week speelt Blauw-Zwart voor zover de historie kent, voor het eerst tegen Westergo uit Bolsward. De Friezen staan bovenaan met 6 punten uit 3 wedstrijden. Gemakkelijk zal het dus niet gaan worden, maar het wordt een interessante wedstrijd. 15:30 op Sportpark het Lageveld.