Sportlust begint competitie met overwinning

Sportlust Vroomshoop is middels een overwinning goed begonnen aan de competitie. Na ruim een half jaar zonder competitievoetbal werd zondagmiddag onder leiding van dhr. Besselink afgetrapt tegen SV Heeten in 4G in plaats van het voor Sportlust gebruikelijke 4A. Dit jaar wordt er dus meer richting Salland in plaats van Twente gespeeld. Sportlust begon voortvarend aan de wedstrijd. Al na vijf minuten wist Coen Kleinheerenbrink Dennis Jozic vrij voor de keeper te zetten maar zijn lob belandde net naast de goal. Ook latere goede mogelijkheden van Gijs, Tim en wederom Dennis werden helaas nog niet omgezet in de gewenste voorsprong binnen het half uur. In de 30e minuut bracht Dennis Jozic daar verandering in; na een breedtepass van Gijs Kleinheerenbrink zag hij in zijn ooghoek de keeper te ver voor zijn doel staan en wist zo de bal van vijfendertig meter over de keeper te schieten. Tot de rust wist Heeten hier weinig tegenover te zetten, Sportlust hield eenvoudig de rijen gesloten en bezorgde zo sluitpost Frank Dubbink een rustige middag.
Na rust ging Heeten direct va-banque spelen. Ondanks dat daarvoor ook wat extra fysiek aan de aanval van de bezoekers werd toegevoegd bleef Sportlust wederom eenvoudig overeind op één kopkans na. Sportlust zelf zette hier echter ook minder tegenover, de kansen die in de 1e helft werden gecreëerd werden niet meer gecreëerd in de 2e helft en zo bleef het onnodig lang spannend. In de 94e minuut werden dan toch alle onzekerheden weggenomen door Tim Spoor. Tim wist een door broer Thomas versierde vrije trap op zo’n zeventien meter van de goal te promoveren tot doelpunt en zo de eindstand te bepalen op een terechte 2-0. Een welkome driepunter om mee te beginnen dus voor de mannen van Ruud Bruns die volgende week op bezoek gaan in Haarle.