VV Manderveen laat veel kansen liggen en speelt gelijk tegen HVV Hengelo

Het eerste competitie affiche voor Manderveen was tegen vv Hengelo.  De wedstrijd begon van beide kanten sterk. Over en weer werd er dreiging geuit naar de beide keepers, tot dat vanuit een corner een Hengelose speler de bal voor de voeten kreeg en raak prikte. De bal belande strak rechtsachter keeper Job Kuipers. Het Hengelose doelpunt zorgde ervoor dat de Manderveeners feller begonnen te voetballen met als gevolg dat er kansen werden gecreëerd.
In de 42e minuut kregen de roodhemden een kans vanuit een corner die slecht weggewerkt werd door de Hengeloërs. De bal viel voor de voeten van competitiedebutant Jorn Heidkamp die na een aantal kapbewegingen de bal links in de benedenhoek wist te plaatsen. Met een stand van 1-1 konden de spelers de route naar de kleedkamer volgen voor een goede kop thee. Tijdens de rust werd er gekozen voor een verandering in de laatste linie van de vv. Manderveen. De op scherp staande Timo Paus werd vervangen door Gerrit Schoneveld die nu het blok ging vormen met laatste man Stef de Witte.
Vlak na rust wisten de in blauw gekleurde Hengeloërs na een goede onderschepping op het middenveld een aanval te bekronen met een doelpunt. Vanuit een lastige hoek dichtbij de achterlijn wist de spits de stand op 1-2 te zetten. Een merkwaardig moment gebeurde in de 55e minuut. De laatste man van Hengelo dacht dat hij op volleybal zat en raakte de bal met een goede smash waarna iedereen verbaast keek. Hij wist een gevaarlijke kopbal te voorkomen, echter werkte het averecht en kwam er een penalty in het voordeel van de Manderveeners. Jammer genoeg werd de penalty gemist en bleef het scorebord stationair op 1-2 staan. De lijnrechter wist een aantal keren de aanval af te vlaggen en de angel er uit te halen, totdat scheidsrechter P. Geerdink de grensrechter links liet liggen.
Keeper Job Kuipers gaf een lange bal op Joris Wesselink die hem door kopte op Kevin Huzink die één op één kwam met de keeper. De koele aanvaller kon de bal langs de doelwachter schuiven, zodoende kon het scorebord aangepast worden naar een welverdiende 2-2. Supersub Timo Roelofes die klaar stond voor een invalbeurt, kon na het doelpunt rechtsomkeer maken naar de dug out aangezien Kevin bewezen had dat hij wel degelijk een scorend vermogen heeft. In de laatste minuten van de wedstrijd kregen de Manderveners een cadeautje van de Hengeloërs.
Na een blessuregeval aan Manderveense zeide kreeg Hengelo de bal sportief terug van de man met de fluit. De verdediger passte de bal terug op de keeper die hem vervolgens in de handen oppakte. Een indirecte vrije trap van binnen de 16 meter was de beslissing van de scheids. Een tikje breed en een schot van Jorn Heidkamp resulteerde in een schot links langs de linker paal. Manderveen was in de slotseconde nog heel dichtbij de eindoverwinning. Laatste man en spil Stef de Witte zette spits Thomas Steggink vrij voor de keeper, maar de goaltjes dief schoot net voorlangs!! Einduitslag van de wedstrijd; 2-2. De blikken staan nu gericht op de wedstrijd tegen buurman vv. Langeveen.