Zwart Wit verliest van kampioenskandidaat KVZ

In de tweede thuiswedstrijd van het nog prille seizoen, heeft Zwart Wit niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen KVZ. Na een gelijk opgaande eerste helft, moest Zwart Wit in de tweede helft haar meerdere erkennen in de Zutphense korfbalvereniging. De Deldenaren hadden zich goed voorbereid op de wedstrijd tegen KVZ. Ingeschat was dat de Zutphense formatie fel zou starten en een hoog tempo zou draaien. Toen de wedstrijd begon bleek dit direct. De Deldenaren werden afgejaagd en er werden veel duels uitgevochten. In de eerste helft had Zwart Wit hier een goed antwoord op.

Met name in de korfzone hadden de Deldenaren het lastig. Ondanks dat werd er zorgvuldig met de kansen omgegaan en nam Zwart Wit een 4-2 voorsprong. Dit was het teken voor KVZ om nog een tandje bij te schakelen. Ondanks het moordende tempo en de vele duels, werd het een gelijk opgaande eerste helft. Via een 5-5 tussenstand, kon KVZ vlak voor rust een klein gaatje slaan. Met 7-10 werd de thee opgezocht.

Na de pauze was het Zwart Wit wat als eerste scoorde en de spanning opnieuw terugbracht. De strijd die gebracht werd door beide partijen, had het scorend vermogen geen goed gedaan. De stand van 8-12 stond lang op het score bord. Tot 10 minuten voor het einde was dit de stand. Het hoge tempo was voor KVZ iets langer vol te houden, dan voor de zwart witte formatie. Pas 8 minuten voor het einde, vonden beide ploegen weer de korf, waarbij KVZ nog achtmaal wist te scoren. Eindstand 12-20.