Een belangrijke maar zeer zwaarbevochten zege voor NKC’51

Afgelopen zaterdag speelde NKC ’51 in Assen tegen het nog puntloze AVO. Aan de uitslagen van de Assenaren te zien komt de ploeg steeds beter in hun spel, NKC ’51 was dus gewaarschuwd. Ook omdat er van deze ploeg nipt verloren werd in de voorbereiding. Ten opzichte van vorige week was de ploeg van Gert Schorn (foto) weer compleet en gebrand om aansluiting te houden met de bovenste ploegen van de Overgangsklasse A.

NKC ’51 begon goed aan de wedstrijd en wist de score te openen met een vrije bal. AVO reageerde direct met de gelijkmaker, 1-1. Hierna volgde een scherpe periode van de dames van NKC ’51, zij zorgden voor een 1-4 voorsprong. AVO bleek echter geen gemakkelijke tegenstander en toonde veerkracht. De opgebouwde voorsprong verdween snel en AVO kwam bij 5-5 langszij. NKC ’51 moest verdedigend uit een ander vaatje tappen en deed dit alleen in periodes, waardoor er geen voorsprong lang vastgehouden kon worden. Via 6-9 en 8-10 maakte AVO wederom gelijk, 10-10. NKC ’51 zette voor rust nog aan door op 11-14 te komen, maar AVO wist het laatste doelpunt van de eerste helft te noteren. Ruststand 12-14.

Bij deze ruststand gingen de gedachten uit naar vorige week, toen in Groningen een slechte tweede helft gespeeld werd en daardoor de wedstrijd verloren ging. Eenzelfde scenario leek zich te herhalen. NKC ’51 maakte op prachtige wijze de 12-15, maar daarna viel de ploeg aanvallend volledig stil. De Nijverdallers incasseerden vier doelpunten op rij en zo wist AVO voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen, 16-15. NKC ’51 maakte gelijk en tot 19-19 werd het stuivertje wisselen. NKC’ 51 rechtte de rug en wist een beslissende run van drie doelpunten te maken, 19-22. In de laatste minuut werd nog een strafworp weggegeven, waardoor de eindstand bepaald werd op 20-22.

NKC ’51 speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Ritola om 16:00.