Vasse verliest de derby tegen Fleringen

Vasse heeft geen 3 punten mee naar huis weten te nemen uit Fleringen. In een behoudend duel wist de gastgever met 2-0 te winnen. De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren voor Vasse, toch wisten de blauwwitten geen noemenswaardige kansen te creëren. Fleringen probeerde vooral in de tegenstoot gevaarlijk te worden maar ook de thuisploeg kreeg geen kansen om de score te openen.

Na de thee probeerde Tom Wiefferink uit een moeilijke hoek de keeper te verschalken maar zijn schot belandde op de lat. Ook Fleringen kreeg een kans om de score te openen maar Loet Hannink wist zijn doel met een goede redding schoon te houden. In de 80e minuut werd dan toch het scorebord in beweging gebracht. Een voorzet van de zijkant werd prachtig binnen gekopt door de aanvoerder van Fleringen. Vasse ging alles op alles spelen en kreeg een aantal minuten later dè mogelijkheid op de gelijkmaker, maar een drietal pogingen wist het net niet te vinden. In de 88e minuut maakte Fleringen uit de tegenstoot het karwei af, na een goede counter werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 2-0.

De volgende tegenstander is het gepromoveerde SV De Lutte, dat het gehele vorig seizoen ongeslagen bleef in de 5e klasse A. De jonge ploeg staat voor het tweede seizoen onder leiding van René Belt, die al eerder aan het begin van dit millennium de scepter zwaaide bij de club die in een grijzer verleden ook wel bekend was als VVDL. De wedstrijd op ’t Lankamp begint zoals gebruikelijk rond de klok van twee, als na het beginsignaal van arbiter Fons Kamphuis uit Tubbergen de bal aan het rollen zal worden gebracht door pupil van de week Finn Voshaar.