Verliespartij voor WVC Volley H1 thuis tegen Avior H2

Vrijdag 2 oktober stond de eerste thuiswedstrijd tegen Avior H2 op het programma. Na twee uitoverwinningen een mooie kans om de reeks door te zetten en met een volledige selectie en een fanatieke training waren de voortekenen prima. De tegenstander is een vrij onbekend team die vorig jaar zijn gepromoveerd naar de 3e divisie. Een mix van jeugdige spelers en wat meer ervaren krachten en verder vielen een paar langere spelers tijdens het inspelen op. De wedstrijd begon een kwartiertje te laat om 21.30 uur. Vooraf werden de scheidsrechters in het zonnetje gezet vanwege de week van de scheidsrechter.

De 1e en 2e set werden gespeeld met Rik Buijse en Hans Gelten op passer-loper, Peter en Eddy Oosterhuis op spelverdeling en Daniel Brouwer en Ivar Willigenburg op midden. Ook de tegenstander wisselde in deze 2 sets niet en er ontstond dan ook tot twee keer toe een zelfde soort set. WVC speelde helemaal niet slecht, de pass lag goed en Peter en Eddy Oosterhuis konden dan ook prima de boel verdelen. Toch lukte het niet om de tegenstander echt onder druk te krijgen. Al vrij snel werd duidelijk dat Avior een heel gedisciplineerd spelletje speelde, waarbij vooral passing en verdediging meer dan goed verzorgd waren. Hierdoor kon Avior aardig leunen op de sterke buitenaanvallers en verder vrijuit en relaxed spelen. WVC probeerde dit te ontregelen met het eigen gevarieerde spel maar dit lukte niet goed genoeg. De buitenaanvallers hadden moeite om te scoren en verdedigend mistte het team de energie en pit om Avior af te stoppen. Scorende midaanvallers Ivar Willigenburg en met name Daniel Brouwer werden wellicht te weinig aangespeeld en ook de variatie op de B-aanval te weinig gevonden. Beide sets gingen verloren: 19-25 en 22-25

De 3e set werd Ivar Willigenburg gewisseld voor Arnold Hilberink en ook de tegenstander veranderde van spelverdeler en diagonaal. Wellicht twee zichzelf versterkende factoren, want daar waar Avior zeker in het begin van de set zoekende was om hetzelfde spelletje weer op te pakken, leek WVC daadwerkelijk met wat meer overtuiging en energie te gaan spelen. Het logische gevolg was dan ook een ruime voorsprong: 9-4. Het geloof was weer wat terug, en de druk werd nog steeds bij Avior gelegd. De tegenstander probeerde eruit te komen, maar toen dit niet lukte, werd de set min of meer opgegeven en een ruime overwinning volgde: 25-16 winst Een opsteker en dezelfde 6 spelers mochten proberen dit in de 4e set door te trekken. Ook Avior wisselde niet maar had inmiddels de koppies wel weer in de juiste richting. Wat volgde was een spannende set waarbij beide ploegen niet voor elkaar onderdeden en geen van beide ploegen echt een gaatje kon slaan. Achteraf was er wel een verschil te zien: Avior speelde vrijuit en relaxed tegen de tegenstander, terwijl bij WVC de “tegenstander” ook vaak zichzelf was. Beslissing in de set was bij 22-22, toen Avior het voordeel van de side-out binnenhaalde. WVC kon nog 2 punten meekomen, maar moest capituleren op het tweede matchpiont: 24-26 verlies

Een spijtig verlies waar WVC van moet leren…een tegenstander verslaan is namelijk soms nog makkelijker dan het verslaan van jezelf! Volgende week volgt er een uitwedstrijd tegen Skopein Wivoc H1, een weerzien met oud-teamgenoot Gerald Mensen. De wedstrijd zal beginnen om 17.00 uur in de Sport en Turnhal in Winterswijk.