VV Manderveen nog altijd ongeslagen in 5e klasse

Ondanks alle corona perikelen ging de topper in de 5e klasse A toch door. De nummer drie Manderveen moest het opnemen tegen lijstaanvoerder DTC. Vanaf minuut één ging het spelbeeld gelijk op. Beide teams wisten doormiddel van de lange bal aanvallend gevaarlijk te worden. Na een hard duel op het middenveld werd de spits van DTC de diepte ingestuurd. Eén op één met de Manderveense keeper bleef hij koel en schoot hem rechts onder in het doel.
Na de rust begon VV Manderveen beter te voetballen. In de 60ste minuut werd de bal door Kas Rikmanspoel in de zestien gespeeld. Hierop volgde een ouderwetse scrimmage, het was uiteindelijk Thomas Steggink die de verdediging van de fusieclub te slim af was. Met een half omhaal vloog de bal onderkant lat over de goalie. In het laatste kwartier werd er flink gevochten om de bal. DTC spits Tebbe controleerde de bal op het middenveld en kon vrij doorlopen naar Job Kuipers. De Manderveense keeper bleef lang op de been en wist de bal te pakken met een katachtige reflex.  Desondanks was het toch DTC die de 1-2 op het scorebord wist te zetten in de 80e minuut. Dit keer waren de vingertoppen van Kuipers niet lang genoeg en werd de bal van de 16 meter via de paal ingeschoten.
VV Manderveen liet de kop niet hangen en ging alles of niets spelen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd werd vedette Timo Roelofes gelanceerd. De stopper van de oranje-blauwen zag geen ander mogelijkheid en haalde de watervlugge nummer 16 onderuit. Na een veldbestorming van de Lattropse bank ontfermde spits Thomas Steggink zich over de bal. De spits faalde niet en stuurde de keeper naar de verkeerde hoek. Eindstand 2-2. Volgende week staat een 5e klasse klassieker op het programma, VV Bornerbroek – VV Manderveen.