Het jonge TOP verliest ook ruim van Zwaluwen

Het jonge team van TOP draait tot nu toe een moeizaam veldseizoen. De eerste vier wedstrijden werden kansloos verloren, waar de laatste nederlaag de pijnlijkste was (49-7 tegen Reehorst). De wedstrijd tegen Zwaluwen stond dan ook in het teken van eerherstel. Zwaluwen staat net als TOP nog op 0 punten.

Op een regenachtig en leeg sportpark de Bosrand gingen beide ploegen op zoek naar de eerste punten. TOP moest het tegen Zwaluwen wel doen zonder zijn aanvoerder Merijn van der Schee. Hij liep een spierblessure op tegen Reehorst en zal naar alle waarschijnlijkheid pas in de zaal weer aansluiten.

TOP startte goed aan de wedstrijd en promoveerde haar eerste aanval direct tot doelpunt. In de eerste minuten liet de jonge ploeg uit Vroomshoop zeker zien niet minder te zijn dan Zwaluwen. Met veel beweging rondom de paal en een zuiver schot kon TOP meekomen tot 4-5, maar na een time-out aan de kant van Zwaluwen liep TOP achter de feiten aan. Zwaluwen scoorde in het 2de gedeelte van de eerste helft nog tien maal, TOP kon hier maar één score tegenover zetten. Beide ploegen gingen met een stand van 5-15 aan de thee.

In de 2de helft wist Zwaluwen de korf wat moeilijker te vinden. Collectief werd er beter verdedigd aan de kant van TOP, aanvallend mistte TOP het geloof en het geluk om de wedstrijd nog spannend te maken. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een 7-21 stand. Aankomende week mag TOP zich opmaken voor een uitwedstrijd tegen ELKO uit Elim.