Doelpuntrijke remise SVZW tegen Bennekom: 4-4

Bennekom begon tegen SVZW voortvarend aan de klus getuige de gevaarlijke voorzet van Tim van der Meulen op Niek van Ginkel in de 3e minuut, diens kopbal verdween naast het Wierdense doel. Een minuut later ging Freek Grondman in de fout binnen het eigen strafschopgebied met als gevolg een terecht gegeven penalty welke door Bennekom aanvoerder Just Berends onhoudbaar werd binnen geschoten. Een vroege achterstand derhalve en de gastheren kregen in die beginfase absoluut geen grip op het spel. In de 12e minuut een SVZW uitbraak via Yessin Maskoul, gescoord werd er niet en Bennekom bleek levensgevaarlijk in de omschakeling. In de 19e minuut was het opnieuw raak toen Elias Boumkass in de verre hoek raak schoot en zijn ploeg daarmee op een 0-2 voorsprong zette. De Zwaluwen kwamen er niet aan te pas die eerste twintig minuten en de ploeg had alle mazzel van de wereld dat de 1-2 op het scorebord verscheen door een eigen doelpunt van Tim van der Meulen in de 23e minuut.

SVZW kreeg door die lucky goal wat meer vertrouwen hetgeen in de 26e minuut leidde tot een mooi opgezette aanval via Yessin Maskoul die Bas ter Hogt in staat stelde de 2-2 aan te tekenen. In de 30e minuut kopte Frank Smit voorlangs en zeven minuten later werd het schot van Bas ter Hogt een prooi voor Bennekom’s sluitpost Christiaan de Haan, idem de vrije trap van Robin de Jong even later. De Wierdenaren kropen in de 39e minuut door het oog van de naald, toen Bennekom nagenoeg wederom op voorsprong kwam, buitenspel verhinderde dat. In de 40e minuut was er geel voor Melchior Onderstal en een vrije trap tegen, gescoord werd er niet. Uit de tegenstoot claimde Bennekom een handsbal, de scheids wuifde de protesten weg en was het in de 44e minuut Luuk Geelen die maar net naast knalde. Ruststand 2-2 en SVZW mocht daarmee de handen dichtknijpen.

Geen wijzigingen aan het begin van het tweede bedrijf en vrijwel meteen leidde een actie van Yessin Maskoul tot de 3-2, moeilijk te beoordelen of Frank Smit profiteerde of dat het weer een eigen doelpunt van Bennekom betrof. Hoe dan ook, de gastheren stonden op voorsprong en leken wat beter in hun vel te zitten nu. Het schot van Robin de Jong in de 52e minuut belandde recht in de handen van Christian de Haan, terwijl Frank Smit een minuut later rakelings naast schoot. In de 56e minuut mocht Bennekom een vrije trap nemen, de gevaarlijke pegel van Niek van Ginkel werd prima gered door keeper Julian Bakker. Vervolgens barste er een enorme hoosbui los boven Het Lageveld en wisselde Bennekom trainer Aad van den Berg voor de eerste keer door Melchior Onderstal te vervangen door Judah Berefo. Het was in de 71e minuut dat de thuisploeg niet op stond te letten waardoor Mike Jansen de gelijkmaker 3-3 aantekende.

Aan doelpunten geen gebrek gistermiddag en ook Philip Agteres wisselde na die gelijkmaker: Dries Buimer ging, Jesper Middelkamp kwam. Met nog een kwartier te gaan kwam SVZW alsnog terug op voorsprong via een curieuze kopbal van Frank Smit, die daarmee Bennekom doelman De Haan verschalkte en drie minuten later strandde een mooie Wierdense aanval in schoonheid, slechts een corner werd eraan overgehouden. Aan de andere kant was Bennekom dichtbij de gelijkmaker, ook daar bleef het bij een hoekschop en vond de tweede wissel plaats: Niek van Ginkel eraf, Ismael Antonio erin. Twee minuten later kwam Bennekom alsnog op gelijke hoogte, ditmaal was de kopbal van Niels Koenderink raak en dus 4-4. In de slotfase waren er nog kansen voor Bas ter Hogt en Freek Grondman uit een corner, gescoord werd er niet meer en dus moest SVZW genoegen nemen met wederom een gelijkspel.

Volgende week gaat de reis naar Barneveld, aanvang 15.00 uur, voor zover corona niet nog meer problemen met zich meebrengt.