Flets DETO nipt onderuit tegen sv Urk

Voor DETO stond na de winstpartij tegen Noordscheschut de thuiswedstrijd zonder publiek op de agenda tegen sv Urk. Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd in de bovenkant van het rechter rijtje met 4 punten, echter DETO had hier een wedstrijd minder voor nodig dan de voormalig eilandbewoners onder leiding van oud HHC Hardenberg trainer Gert Jan Karsten.

De winnaar van deze middag zou aansluiting kunnen vinden bij de grote middenmoot van de hoofdklasse B. Urk, met Hessel Snoek en William de Boer terug in de basis elf, begon vanaf de aftrap gretig aan het duel, terwijl DETO, dat sterkhouders Karlo Borghuis en Tim Bongers moest missen, qua instelling wat te gemakkelijk aan de wedstrijd begon. Desondanks was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de gastheren toen Hans Matti in de 5e minuut Kevin Aman diep stuurde. De voorzet van Aman kon door de geheel vrijstaande Ferdi ter Avest worden binnengekopt, maar Ferdi mikte de bal helaas langs het doel van Urk.

Urk daarentegen was wel effectief want al in de 8e minuut werd een lange voorzet van de linksachter op knappe wijze door Hessel Snoek tot doelpunt gepromoveerd: 0-1. In de daarop volgende fase had de score voor de Urkers zomaar hoger kunnen oplopen en had de wedstrijd bij de rust al beslist kunnen zijn. Net toen iedereen dacht dat er met een 0-1 stand kon worden gepauzeerd, werd Urk notabene door DETO zelf in het zadel geholpen toen een foute terugspeelbal zomaar door dezelfde Hessel Snoek kon worden opgepikt en onberispelijk werd binnengeschoten: 0-2. Dit was de ruststand en gezien de vele kansen van de Urkers mocht DETO hier niet over klagen, echter de wijze waarop deze 0-2 tot stand kwam mocht de ploeg zich wel aantrekken.

Na de thee volgde al snel de aansluitingstreffer van DETO. Maarten Jansen gaf met een fraaie pass Ferdi ter Avest vrije doortocht naar het doel van Urk waarna Ferdi doelman Strijker van de gasten kansloos liet: 1-2. Echter in plaats van zich helemaal terug te vechten in de wedstrijd, liet DETO Urk weer op een marge van twee doelpunten komen. Een lange bal over rechts kon net niet onderschept worden door Hans Matti, waarna Hessel Snoek uit de voorzet de derde van de middag kon aantekenen: 1-3.

Met nog 20 minuten op de klok bracht Hennie in ’t Hof twee verse krachten in de personen van Kaya en Slot en speelde DETO wat meer naar voren. Maarten Jansen had in de 72e minuut bijna de aansluitingstreffer geproduceerd maar zijn inzet van dichtbij kon ternauwernood door Richard Strijker worden gepareerd. Omdat DETO wat verder naar voren speelde, kreeg Urk uiteraard de ruimte om er af en toe gevaarlijk uit te komen waarbij in de 82e minuut DETO doelman Roberto Stopel voorkwam dat de 1-4 op het bord kwam. De aansluitingstreffer van DETO kwam er nog wel, echter te laat.

In de slotminuut van de wedstrijd schoot Xaver Slot vanuit een afgeslagen hoekschop de bal hard op de lat waarna Maarten Jansen er als de kippen bij was om de rebound binnen de koppen: 2-3. Verder lieten de gasten het niet komen en zo deed Urk goede zaken op de ranglijst en bleef DETO net boven de beruchte streep staan. DETO gaat aanstaande zaterdag, onder voorbehoud van eventuele nieuwe corona maatregelen, op bezoek bij ONS Sneek. De wedstrijd in Friesland begint om 15.00 uur.