Team Eurosped een maatje te groot voor Lammerink Installatiegroep Set-Up’65

De derby tussen Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 en Team Eurosped, de nummers laatst en voorlaatst in de Eredivisie volleybal, wilde maar geen echte wedstrijd worden. En al helemaal niet een wedstrijd, die zo vaak kenmerkend is voor een derby. Met strijd tot de laatste snik en spannende ontknopingen, zoals beide teams in het verleden tegen elkaar speelden.

De thuisclub kwam er hoegenaamd niet aan te pas en werd kansloos naar een 0-3 nederlaag gespeeld. Eurosped, met vier speelsters in de ploeg die in het verleden al de Set-Up ’65 kleuren om de schouders hadden gedragen, was over de hele linie de baas en bracht dat met 14-25, 14-25 en 20-25 ook heel duidelijk in de setstanden tot uitdrukking.

Team Eurosped ging in de eerste set naar een 0-4 voorsprong, Brahim Abchir haalde de thuisploeg bij 3-9 naar de kant, zag echter het eerste punt na de pauze weer naar de gasten gaan.  Joanne Brilhuis serveerde twee aces voor de 6-10 stand, maar na een aantal fouten en de 7-14 door Evie van Kerkvoorde (foto boven) ging Set-Up voor de tweede keer naar de kant. Weer was het eerste punt na de pauze voor de thuisploeg, maar vervolgens bracht een serve serie van Wies Bekhuis de 8-18 stand op het scorebord. Eurosped begon bij 9-21 aan de bigpoints, die gezien de stand niet zo groot waren en sloot af met 14-25 via een score van Anneclaire ter Brugge,

In de tweede set wachtte Brahim Abchir niet zo lang voor hij de thuisploeg naar de kant haalde, bij 0-3 stonden de dames er al. Hetgeen overigens niet voor een ommekeer zorgde. De aces vlogen Set Up’65 om de oren (tot aan 1-7 volgden er drie) na de time out. Set-Up’65 gaf geen moment de indruk goed in de wedstrijd te zitten en een vuist te kunnen maken en kwam met 6-14 en 8-17 hopeloos ver achter.

Eurosped kon het zich permitteren om zo ongeveer de hele ploeg binnen de lijnen te vervangen zonder dat dit direct van invloed was op de score. Die bleef in hun voordeel uitpakken. Na de 8-17 gaf de ploeg uit Vroomshoop middels enkele foutserves nog een paar punten weg, de 12-21 en 13-22 kwamen zo op de borden. Lisa Boer maakte met haar score voor 14-25 een eind aan het eenrichtingsverkeer.

Set-Up’65 kwam in het begin van de derde set bij 1-0, 3-2 en 5-4 op voorsprong, keek echter na een tweede bal score van Wies Bekhuis voor de 5-7 alweer tegen een achterstand aan. De time outs van Brahim Abchir volgden elkaar bij 5-7 en 6-11 snel achter op, maar sorteerden geen effect. Eurosped stoomde door naar 9-15.

In de volgende fase liet de thuisploeg zien dat ze toch meer in hun mars hebben dan dat ze daarvoor getoond hadden. Ze knokten zich van 12-17 naar 16-18 en bleven dat verschil van twee punten tot aan 20-22 vasthouden. Maar het lukte niet om het aansluitende punt te scoren, laat staan de gelijkmaker. Na de 20-22 ging het dan toch nog mis, eerst maakte Lisanne Baak met een mooie omloopbal er 20-23 van, vervolgens sloeg Set-Up cross court uit en daarna serveerde Laura Roelofs de gasten naar de 20-25 en 0-3.

Door deze winst komt Eurosped op 6 punten uit vijf wedstrijden en klimt naar de zevende plaats. Set-Up, dat nog zonder zege is, blijft laatste met 2 punten uit zes duels.

Voor de fotoreportage van deze derby door Rudy van ’t Rood kunt u  DEZE LINK  aanklikken.

Bron: Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.