Apollo 8 zet na winst in Sneek een flinke stap richting play-off

Voor Apollo 8 liep het woensdagavond in Sneek in de eerste twee sets van een leien dakje. In de eerste set werd de 8-8 tussenstand via o.a. een driemeter score van Rianne Vos en een blok van Juliët Huisman naar 8-12 getild. Na de tegenscore van VC Sneek (9-12) serveerde Fleur Meinders er met een paar aces naar 9-15, waarmee het winnende verschil gemaakt was. Sneek bood echter hevig weerstand, kwam met o.a. een ace van Britt Schreurs terug naar 14-16 maar was daarna niet bestand tegen de opslagen van Rianne Vos. In een ruk serveerde ze Apollo 8 naar de winnende 16-25.

Ook in de tweede set was Apollo 8 overduidelijk de betere ploeg. Dat bleek ook uit het scoreverloop na de 5-7 stand. Carlijn Koebrugge scoorde twee keer (5-10), Roos van Wijnen maakte twee keer een side out (voor 6-10 en 7-11), waarna een prachtige lange rally met een Borns blok voor de 7-12 zorgde. Tot 9-13 bleef het verschil een punt of vier, vervolgens maakte Tess de Vries met haar opslagen de passlinie bij Sneek het leven zwaar. De 10-18, 10-19 en 10-20 waren aces van haar; op 11-23 kon Sneek nog twee keer tegen scoren. Met punten van Juliët Huisman en Eline Gommans haalde Apollo de 0-2 stand binnen.

De serveserie van de ingevallen Rixt van der Wal van 10-10 naar 17-11 maakte in de derde set het verschil in het voordeel van Sneek. Daarvoor had Apollo 8 na 5-5 drie keer op voorsprong gestaan (5-6, 6-8 en 9-10), daarna moesten de gasten aan een lange inhaalrace beginnen. Bij 19-13 trof het noodlot Lieze Braaksma, zij moest met een blessure het veld verlaten. Bij 24-16 begon Apollo met Rianne Vos aan serve in te halen en ze kwamen tot op twee puntjes bij 24-22. Heel vaak was er in die fase aan beide kanten van het net een verschil van mening met de zienswijze van de scheidsrechter over een bal in of uit.  Met een foutserve als laatste punt pakte VC Sneek de terechte 25-22 set zege.

De vierde set ging tot 10-10 gelijk op. Daarna was er voordeel voor VC Sneek, die Apollo 8 bij 16-17 door twee achtereenvolgende tweede bal scores van Fleur Meinders weer werden weggewerkt. VC Sneek ging op 17-17 de time out in, en kon de tussenstand daarna omdraaien naar 22-20. Een bal bij Sneek in de brievenbus en een ace brachten de 22-22 op het scorebord, de foutserve die volgde was een punt voor coach Jeffrey Scharbaai. Tess de Vries scoorde de gelijkmaker, waarna twee punten later er harde Twentse jubelkreten door de Sneeker Sporthal klonken vanwege de 23-25 en 1-3 zege van Apollo.

‘We wisten Sneek in de eerste twee sets goed onder druk te zetten. Zo konden we ons eigen spel spelen en op die manier de sets naar ons toe trekken. In de derde set was het omgekeerd, Sneek bracht meer servedruk en daar wisten wij niet van terug te komen. In de vierde set hadden we dit meer onder controle en namen we de punten mee naar Borne’, zegt speelster Eline Gommans(foto nr. 11).

‘We begonnen geconcentreerd aan de lastige midweekse uitwedstrijd in Sneek’, licht trainer Bart Oosting toe’. ‘Met een goede service zetten we Sneek onder druk. In aanvallend opzicht was het de variatie van power en tipballen dat zorgde voor de punten. Na twee sets zaten we op rozen, maar niets was minder waar. In de derde set voerde Sneek een aantal wisselingen door en voerden zij de servedruk op. Aan het einde van de derde set zetten we nog een eindsprint in, maar het gat bleek te groot. In de vierde set deden we weinig voor elkaar onder. Bij de big points waren we goed bij de les en beslisten we de wedstrijd’.

Apollo 8 speelt op zaterdag 13 maart om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. De wedstrijd is via de Live stream te bekijken op: Livestream Dames 1 – Apollo 8

Rianne Vos en Tess de Vries scoorden beiden 17 keer voor Apollo. Britt Schreurs werd de vaakst scorende Sneek speelster met 15 punten. Onder andere de 3 om 10 blokpunten waren mede beslissend voor de overwinning van Apollo 8.

In de andere wedstrijd in Zwolle, won Sliedrecht Sport eveneens met 1-3, setstanden 23-25, 16-25, 25-18 en 17-25 van Regio Zwolle Volleybal. De stand in de kampioenspoule is:

Apollo 8                          2-9

Sliedrecht Sport              2-8

VC Sneek                         2-1

Regio Zwolle Volleybal    2-0

Foto’s: Jan Bredewoud