Heren en dames Het Ravijn verliezen

Zowel de heren als de dames van het Nijverdalse Het Ravijn liepen zaterdagmiddag tegen een nederlaag op. De heren moesten thuis met 12-16 hun meerdere erkennen tegen het bezoekende De Zaan en de dames verloren uit bij De Zaan met 10-4. Na vijf zeges op rij moet de ploeg van Ron Loos, na het verlies bij AZC, nu toch even passen. Zijn ploeg kan zich overigens zondag revancheren want dan komt PSV op bezoek.

Trots stond de ploeg na vijf wedstrijden ongeslagen boven aan, maar toen moesten de topploegen nog komen. AZC, De Zaan en UZSC waren ook nog ongeslagen maar hadden minder wedstrijden gespeeld dan de Nijverdalse formatie. Het trio, met veel (buitenlandse internationals) moet op papier duidelijk hoger worden aangeslagen dan de jeugdige formatie uit Nijverdal.

Na het eerste kwart had Het Ravijn nog wel een 3-2 voorsprong, maar dat was ook de enigste keer dat het aan de goede kant van de score stond. Halverwege hadden de gasten de voorsprong al uitgebreid naar 6-10.

Het Ravijn toonde in het derde kwart veel veerkracht en kwam terug tot 10-13. Na een ongekende lange pauze tussen de laatste twee kwarten, onenigheid tussen de scheidsrechter en de jurytafel, probeerde Het Ravijn de draad op te pakken, 11-13, maar verder liet De Zaan het niet komen. Uiteindelijk trok De Zaan verdiend met 12-16 aan het langste eind.

De dames van Het Ravijn konden het uit bij De Zaan de thuisclub tot aan de rust goed volgen, 4-3, maar in het derde en vierde kwart hadden de gasten duidelijk hun kruit verschoten. Tel daarbij op dat de thuisclub flink druk zette, waardoor Het Ravijn bijna niet voor het vijandelijke doel verscheen en De Zaan mede daardoor in het derde kwart kon uitlopen tot 8-3. In het vierde kwart had de ploeg van Diallo de zaakjes verdedigend goed voor elkaar, maar de winst ging uiteindelijk met 10-4 naar de thuisclub.