set up

Set-Up’65 wint in vijf sets van VCN, maar blijft wel laatste

Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 heeft zaterdag het seizoen 2020-2021 met winst afgesloten, daarmee werd hun tweede zege in de degradatiepoule een feit. Het kon echter niet voorkomen dat de ploeg als laatste eindigde en als ‘prijs’ daarvoor de rode lantaarn in de prijzenkast mocht zetten.

Set-Up’65 speelde in de eerste twee sets een sterke partij en gaf Laudame Financials VCN, de nummer drie in de stand na FAST en Eurosped, met ruime cijfers het nakijken. Na een aarzelend begin (2-5 achter) nam de thuisploeg het initiatief en sloeg zich via o.a. twee aces van Froukje Hoenderboom naar een 9-5 voorsprong. VCN deed veel moeite om het gaatje te dichten maar kwam niet verder dan 15-13, waarop Brahim Abchir de time out inging.

Met succes, daarna liep zijn ploeg uit naar 19-13 en 21-14. VCN wilde van geen wijken weten en was bij 21-19 weer in beeld voor de setwinst. De foutserve, een ace van Martine Stevelink en een plaatsbal diep in het achterveld van Jorieke Bodde beslisten de set met 25-20.

Het veel machtsvertoon van Set-Up’65 ging in de tweede set gewoon door. Alsof VCN op de ranglijst een stuk lager stond dan de thuisploeg, kregen de gasten er fors van langs. Bij 6-1 de eerste VCN time out, Set-Up’65 liep uit naar 14-5 en op 20-11 volgde de dubbele wissel bij de thuisploeg. VCN, met in hun midden de kersverse international Elles Dambrink, moest het antwoord schuldig blijven. Na nog een time out op 20-13 ging de winst met 25-14 naar de thuisploeg. Stand 2-0. Ongekende weelde in Ootmarsum.

Na de tweede set woei er een andere wind, aangewakkerd door VCN, door de Schalm. Tenminste nadat de thuisploeg opnieuw oppermachtig was geweest in de fase van 9-8 naar 15-9. VCN moest, wilde het niet roemloos ten onder gaan. En handelde erna.  Bij 21-18 waren ze weer in kansrijke positie, de serie naar 21-23 bracht de zege wel heel dichtbij. Elles Dambrink en Laura Kerkhof hadden de ploeg aan de hand genomen en maakten met 22-25 de wederopstanding tot een feit.

En dat kreeg in de vierde set een vervolg. Set-Up ’65 kreeg nog een keer een rondleiding in eigen hal. Alle hoeken en gaten werden getoond toen de stand van 3-6 naar 5-16 ging. Een aanzet tot een inhaalrace bracht hen bij 11-16 wel een stuk dichterbij, maar VCN liet zich niet meer in de problemen brengen en via 13-20 en 16-23 werd de 2-2 stand in sets met 17-25 bereikt.

Dus tiebreak. Na 6-4 werd er met 6-8 van kant gewisseld. VCN liep uit naar 9-13 en was letterlijk een paar rake klappen van de winst verwijderd. Maar het kon niet uitdelen en moest incasseren. Het ene puntje na het andere liet de wedstrijd voor de tweede keer kantelen. Welgeteld een serie van zes punten kreeg VCN in de finale van het seizoen om de oren, waardoor de winst met 15-13 in Ootmarsum bleef. Eindstand: 3-2.

Bij Set-Up’65 werd er afscheid genomen van een zestal speelsters. Manon van ’t Rood, Martine Stevelink, Benthe Olde Rikkert, Jorinda Kremer, Froukje Hoenderboom en Alinde Dekker zien we volgend seizoen niet terug bij Set-Up ’65 Dames 1. Ook assistent-trainer Damir Colo nam afscheid. Reden voor de bovenstaande foto.

Bron: Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.