Fantastische opening 50 jarig Jubileum VC Fleringen

Meer dan 300 inwoners, leden, oud leden, bestuurders, trainers waren zaterdagavond present bij DOK’s om het jubileum jaar in te luiden. Allereerst was een prachtige viering in de kerk waar pastoor Pikkemaat voorging in een kerk die geheel in het rood-wit gestoken was door de locatieraad. Onze pastoor liet het goud, wierook en mirre op 6 januari vertalen in respectvol samenwerken, verbonden zijn en vriendschap. Pastoor Pikkemaat bekende verder dat de kleuren van de mooie versiering in de kerk hem bijzonder aanspraken omdat hij een echte fan van Ajax was. In zijn dankwoord sprak Gerard Schepers dan ook van het enige smetje in deze mooie viering.


In zaal DOK’s werden vervolgens 27 leden van een onderscheiding voorzien die 50 jaar lid zijn van onze club. Hierna was het de beurt aan de voorzitter om Clemens Frielink, Ben Booijink, Alphons Booijink en Gerard oude Lansink lovend toe te spreken en tot lid van verdienste te benoemen voor de vele uren die zij als vrijwilliger in de club hebben gestoken. Een klaterend applaus viel Johan Koopman ten deel. Hij werd erelid van Fleringen. Johan was en is nog altijd de motor achter de inrichting en onderhoud van de sportaccommodatie. Zo is de renovatie van het complex onder leiding van Johan uitgevoerd samen met vele vrijwilligers.


Voorzitter Gerard Schepers was de volgende in de rij die benoemd werd tot erelid. Gerard aan de Stegge, voorzitter van de jubileumcommissie memoreerde dat de voorzitter tevens de langstzittende voorzitter binnen de club is in de afgelopen vijftig jaar. Sinds 2002 aan het roer, werd er veel tot stand gebracht bij de club. Onder zijn bezielende leiding onderging het complex een ware metamorfose en waren er sportieve successen. Gerard is een voorzitter die doelstellingen formuleert en die realiseert. Hij is de derde voorzitter die het erelidmaatschap ontving. De heer Jan de Rooy en Herman Lentferink gingen hem in het verleden voor. Burgemeester Haverkamp was vervolgens als klap op de vuurpijl aanwezig om Gerard Kok Koninklijk te onderscheiden. Tot verrassing van Gerard Kok waren ook zus Elly uit Eindhoven en alle overige familieleden aanwezig. Burgemeester Haverkamp verwoordde dat de heer Kok niet alleen jarenlang de penningmeester van vc Fleringen maar ook schatbewaarder van de parochie was. Ook werd hij erelid van de club.

Bij een jubileumjaar hoort natuurlijk een boek waarin de roemruchte geschiedenis is terug te lezen. Het is een fraai gebonden boek geworden waarin verschillende spelers, bestuurders, trainers aan het woord komen en prachtige anekdotes vertellen. Daarnaast hoort een dvd met foto’s uit het verleden en met passende muziek bij het boek. Een verrassend optreden was er van Sjeik Brum die enkele fraaie anekdotes uit het jubileum boek wist te vertellen. Voorzitter Gerard Schepers en Jan Meen mochten het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Helaas was Jan Meen ten val gekomen, zijn knie bezeerd en niet in staat om aanwezig te zijn. Jan keek echter verbaasd op toen burgemeester Haverkamp hem hoogstpersoonlijk het boek aan huis kwam brengen. Het leverde Jan alsnog een fraai boek op en toen even later al een foto van de overhandiging werd getoond in de zaal en onze burgemeester een ovationeel applaus voor haar spontaniteit en betrokkenheid. Martijn Beukerink had de video techniek prima op orde en Robin Vosmer zorgde voor het geluid en de muziek. Het boek is voorzien van fraaie foto’s die gemaakt werden door Lotte de Vries. De DVD werd samengesteld door Tijmen Koopman, Steven Schepers en Mans Booijink terwijl de muziek door Jan Klaas werd verzorgd. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 14 januari worden de boeken uitgereikt aan de leden die het boek besteld hebben. Er zijn 150 exemplaren beschikbaar die € 12,50 kosten inclusief dvd. Reeds 130 boeken zijn inmiddels verkocht. Mensen die nog een boek incl. dvd willen bestellen kunnen dat op de website doen waar een link wordt geplaatst.

De feestavond werd vervolgens nog gezellig tot in de kleine uurtjes voortgezet waarbij vele verhalen en herinneringen uit het verleden werden opgehaald. Het jubileum kent komend weekend op zaterdag vanaf 15.00 uur een vervolg met een receptie voor genodigden en Tom Egbers zal een vrijwilligersavond bezoeken in het voorjaar om de opening van het gerenoveerde complex luister bij te zetten. In mei speelt oud Fleringen tegen oud Heracles en de hoofdmacht van Fleringen speelt tegen FC Twente in juli. Voor alle teams zijn toernooien georganiseerd in de periode mei juni. In het najaar gaan alle jeugdteams naar FC Twente en het jubileumjaar wordt afgesloten met een stamppot buffet ergens in december. Peter Beukerink, Raymond Booijink, Stef Busscher Hans Semmekrot, Gerard Schepers en Gerard aan de Stegge zijn als jubileumcommissie hiervoor al geruime tijd aan het werk. De aftrap op 6 januari was in ieder geval geslaagd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer