Sportlust Vroomshoop speelt gewonnen wedstrijd tegen Borne toch gelijk

Op een zondagmiddag met winterse temperaturen en wind en een klein beetje zon mocht Sportlust Vroomshoop opnemen tegen de nummer twee van de competitie: Borne. Het zou een lastige opgave worden, nadat Sportlust in de eerste seizoenshelft het met 4-1 aflegde tegen Borne. Maar het zou ook zeker een goed voorproefje voor de nummer één uit Glanerbrug die de Vroomshopers over 2 weken op bezoek krijgen.

Ondanks de hevige kou, begon Sportlust sterk aan de wedstrijd en leek het in de eerste paar minuten de bovenliggende partij te zijn, maar het was toch Borne die vroegtijdig de score opende. In de 8e minuut schoot de laatste man van Borne een lange bal naar voren, waarna de laatste man van Sportlust mede door de harde wind de bal verkeerd inschatte en daarmee verlengde voor een van de spitsen van Borne. Deze spits schoot de bal vervolgens knap via de binnenkant van de paal buiten bereik van Sportlust-doelman Tom Uitzetter in de verre hoek: één counter, 0-1.

Toch pakte Sportlust de wedstrijd weer goed op en ging het verder waar het in de eerste minuten mee begonnen was. Uit een goede pass van linksback Anderson Lusseveld op Simon Spoor leek Sportlust een penalty te krijgen. De rechtsbuiten van Sportlust was iets eerder bij de bal dan de keeper van Borne en werd ondersteboven gekegeld, maar waar iedereen verwachtte dat de bal op de stip ging, besloot de scheidsrechter anders. Sportlust moest door een creëerde meer kansen. De aanvallers kregen de ruimte van Borne op sommige momenten, maar wisten deze niet volledig te benutten door gemiste schoten. Bovendien maakte Simon Spoor een (dubieus) afgekeurd buitenspeldoelpunt. Maar dan, in de 37e mocht laatste man Jesper de Jager aantreden voor een vrije trap op zo’n twintig meter van de goal, en plaatste deze vervolgens keurig links onderin de hoek van de goal, stand: 1-1. Met deze tussenstand gingen de ploegen ook de kleedkamers in voor de thee.

Sportlust was na rust duidelijk de betere ploeg en had vertrouwen in een goed resultaat tegen de runner-up van de competitie. Dit vertrouwen liet zich dan ook al gauw zien in het begin van de tweede helft. Na een afgeslagen voorzet bracht de jonge rechtsback Maarten te Walvaart, uitgeroepen tot man-of-the-match, de bal opnieuw voor de goal van Borne, waarbij spits Dinand Hankamp hoog van de grond wist te komen en in de 50e minuut de bal voorbij de uitkomende keeper van Borne wist te koppen: Sportlust twee, Borne één. Ook na het doelpunt bleef Sportlust goed doorgaan en creëerde het een groot aantal kansen; Simon Spoor wist een een-op-een-kans niet te benutten, Dinand Hankamp miste de bal door een polletje in de zestien na een goede voorzet van Toon van Dam, Tim Spoor kon het net niet vinden na een aantal hele goede acties, enzovoorts.

En dan weet Sportlust dan het lastig gaat krijgen, wanneer ze zelf de kansen niet afmaakt. En dit bleek dan ook laat in de wedstrijd, waarin de scheidsrechter steeds meer zijn stempel ging drukken door ontzettend te zwaaien met gele kaarten. Anderson Lusseveld maakte zelfs een overtreding die met rood werd bestraft en ook zes andere spelers van Sportlust kregen de gele kaart getoond, terwijl er toch echt niet zoveel aan de hand was tussen beide ploegen. Ondanks de vechtlust die Sportlust liet zien, kon het de drie punten niet over de streep trekken.

Doelman Tom Uitzetter wist met een geweldige redding in de 80e minuut de gelijkmaker nog te voorkomen, maar in de 89e minuut maakte Borne deze alsnog na een cadeautje. Tom Uitzetter leek bij een vrije trap die in het strafschopgebied werd gepompt opnieuw de bal uit de lucht te plukken, maar die ontglipte hem waarna Pieterson eenvoudig de gelijkmaker kon binnen schuiven: 2-2. Een aantal minuten later (er kwamen bijna 10 minuten blessuretijd bij) schoot Borne ook nog eens de bal op de lat, maar dat was veel te veel van het goede was geweest. Ondanks verwoede pogingen en een vrije trap op een interessante plek voor Sportlust werd de eindstand 2-2.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer