Dames VKC’03 winnen belangrijke degradatiewedstrijd van ZPC De Hof

Zaterdag avond speelden de dames van VKC’03 de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. De één plaats lager geklasseerde ZPC De Hof kwam op bezoek in het tweede thuisbad Dorper Esch te Denekamp. Het was alles of niets deze wedstrijd, en met deze gedachten werd er ook ter water gegaan. Het was VKC dat al snel de openingstreffer wist te maken. Het was direct een fysieke wedstrijd, uitsluitingen aan de kant van De Hof maakte dat VKC de voorsprong wist uit de breiden. Al snel stond er een 3-0 voorsprong op het scorebord. De dames uit Markelo gaf zich niet zomaar gewonnen en door snelle aanvallen wisten ze terug te komen tot 4-2.

In de tweede periode gebeurde er weinig. Beide team lieten het spel op zich afkomen. Er werd enkel gescoord door de dames van de hof, die de achterstand wisten terug te dringen 4-3. De derde periode was er één waarin beide team de wedstrijd naar zich toe wilden trekken. Meerdere strafworpen en uitsluitingen tot gevolg. Het waren de dames uit Markelo die beter in hun spel kwamen en de voorsprong wisten over te nemen. VKC was even de concentratie in het spel kwijt. Met een 5-6 achterstand moest het in de laatste periode gaan gebeuren.

In deze periode wist VKC het spel weer over te nemen. Met twee tactische time-outs wist Vkc man-meer situaties goed op te zetten en uit te spelen. De wedstrijd werd weer naar een gelijkspel gebracht. Alles was nog mogelijk in de degradatie strijd, en dit alles met nog 1.40 op de klok. Op de valreep van de laatste minuut wist Vkc de voorsprong te pakken 8-7. Met nog een uitsluiting aan de zijde van VKC was het billen knijpen in de laatste sec van de wedstrijd. De dames van De Hof wisten deze overtal situatie niet uit te spelen en het was dus VKC dat de laatst wegtikkende seconden de bal rustig kon rond spelen.

Met deze overwinning heeft VKC een goede zet gedaan tegen degradatie, theoretisch moet er nog 1 punt gepakt worden in de laatste 2 wedstrijden. Praktisch zullen de directe concurrenten dan alle wedstrijden moeten winnen om het de dames van VKC nog moeilijk te maken. Zaterdag spelen de dames de laatste thuis wedstrijd van dit seizoen in de Vlaskoel te Tubberen. Om 18:45 gaat de bal te water.

Doelpuntenmakers VKC’03: Sophie Derkman 3x, Richelle Harberink 2x, Laurissa Krom 1x, Marly Stopel 1x en Angelien Nieuwenhuis 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer