SDO pas na rust op stoom

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van SDO in Wageningen tegen de rode lantaarndrager van de competitie, Débaldérin. Na twee overwinning wilde SDO de goede lijn van de laatste tijd doortrekken en zo het eerste team van de studentenvereniging aan de zegekar binden. De vorige ontmoeting werd in Westerhaar eenvoudig gewonnen door de Oranjehemden met 16-2.

In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op. SDO had wel het veld overwicht, maar dit was nog niet terug te zien in de score. Na 10 minuten was het 2-2. Vooral het tweede aanvalsvak van de Westerhaarders had moeite met het afronden van de kansen. Hierdoor kon de Débaldérin uitlopen naar 5-3. Jurgen Schuldink wist op dat moment op prachtige wijze een doorloopbal af te ronden, hij gooide de bal achterwaarts in de korf met één hand nadat hij de korf al gepasseerd was. Dit kunstje zou hij in deze wedstrijd nog twee keer herhalen. Niet veel later kwam SDO weer op gelijke hoogte na een raak afstandsschot, 5-5. Toch waren het de studenten die met een voorsprong de rust in gingen, door eveneens te scoren uit een afstandsschot. De ruststand was 6-5 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust schakelde SDO een tandje bij. Dit had effect want de eerste aanval leverde meteen een doelpunt op, waardoor er weer een gelijke stand op het scorebord stond, 6-6. Daarna liepen de SDO’ers in no-time uit naar 6-10. De ploeg speelde veel verzorgder dan in de eerste helft met veel discipline, daarnaast werden de juiste mensen uitgespeeld en die wisten de kansen ook af te maken.

Débaldérin kon hier weinig tegenover zetten. Na een kwartier was het 7-13, de wedstrijd was dus binnen voor de ploeg van Jan Nijkamp. Ook in de slotfase van de wedstrijd bleef SDO gas geven, de ploeg schoot nog een aantal keer Débaldérin en liep steeds verder weg van de thuisploeg. Einduitslag Débaldérin – SDO 9-19.

SDO pakte dus, na een erg sterke tweede helft, vrij eenvoudig de winst. Door deze overwinning passeren de Oranjehemden SGV op de ranglijst en houden zo de aansluiting met de top 3. Een kampioenschap of promotie zit er waarschijnlijk niet meer in, toch zullen de Westerhaarders de sterke serie van de afgelopen weken door willen trekken. De volgende wedstrijd is op 12 mei de thuiswedstrijd tegen Groen Zwart uit Borne. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.